Togay hem Osman Bey'i hem de Nikolay'yı oyuna getirir. Malhun Hatun'u kaçırarak Osman'ı içten çökertmeyi hedefleyen Togay'a obadan Dündar Bey'in yardım ettiğini kimse bilmez. Lakin Malhun Hatun'daki yüzük sırrı açığa çıkarmaya kâfi. Malhun Hatun, Osman'ın zayıf olduğunu düşünerek ondan evvel hareket eder. Kuruluş Osman 52. kısım 1. fragmanı
Osman Beyefendi, Çömlekçinin ihanetinden şüphelenerek onu takip ettirir. Fakat Osman Beyefendi, büyük bir tuzağın içine düşer. Bu tuzakta birebir vakitte amcası Dündar Bey'de vardır. Dündar Beyefendi, Roma'dan gelen Papa'nın adamlarıyla işbirliği yapar. Osman Bey'i öldürmek için yaptığı bu tuzakta adım adım ilerler. Osman Beyefendi ise bunu kimin yaptığının ardına düşer. Öte yandan Göktuğ oyununa devam eder. Nikola'ya gerçek dokümanları vererek inançlarını kazanmaya çalışır. Kumanların başına geçerek Osman Beyefendi için yeni bir ordu hazırlar. Malhun Hatun ise babasının istediği topraklar konusunda Osman Beyefendi ile anlaşır. Bu sıra Osman Beyefendi, Selcan Hatun'un obasına gidip onların buralara göç etmesini ister.
KURULUŞ OSMAN 52. KISIM 1. FRAGMAN
KURULUŞ OSMAN NEREDE ÇEKİLİYOR?
Beykoz ilçesine bağlı Riva'da özel bir plato yapıldı. Platoda kaleler, hanlar, hamamlar, mescitler, kiliseler, en ince detayına kadar inşa edildi. Avrupa'nın en büyük platolarından biri olan yerin üretiminde 60 farklı marangoz takımı canla başla her gün çalışıyor. Tıpkı ortamı yakalamak için bölgedeki göle yapay ırmak açıldı. Toplamda 1500 kişi çalışıyor.