Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osman Bey'in Vasiyeti

Osman Bey'in Vasiyeti

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Osman Bey'in Vasiyeti
Osman Bey'in Vasiyeti Nedir
Osman Bey ve Vasiyeti

OSMAN BEY'İN VASİYETİ

Oğul! Din işlerini her şeyden evvel ele alıp; yürütmek çaba ve esasını defalarca gözönünde bulundur ve bu esası sakın gevşekliğe uğratma Çünkü bir farzın yerine getirilmesini temin etmek, din ve devletin kuvvetlenmesine sebep olur Din gayretine sahip olmayan, sefâhete düşkün olan ve denenmemiş kimselere devlet işlerini verme! Zira yaradanından korkmayan kimse, O'nun yarattıklarından da çekinmez
Allah'ın rızası için devlet hizmetinde gayret gösterenleri defalarca gözet Böyle değerli kimselerin vefatından daha sonra aile fertlerini koru, gereklilik sahiplerinin ihtiyaçlarını karşıla Tebeandan hiç kimsenin malına mülküne dokunma Yargı sahiplerine haklarını ver, değer olanlara ihsan ve ikramlarda bulun, onların ailelerini de gözet
Alimleri, fazilet sahiplerini, edipleri, yazarları ve sanat erbabını gözetip koru Onlara derin saygı, ikram ve ihsanda bulun Diğer bir memlekette olgun bir alimin, bir arifin, bir velinin bulunduğunu duyarsan; onlara bedel bir usul ve açıklama ile memlekete getirt Onlara her türlü imkanı tanıyarak ülkene yerleştir oysa memleketinde çoğalsınlar; din ve devlet işleri nizama girip ilerlesin
Sakın, ordun ve zenginliğinle mağrur olma Benden ibret al fakat; zayıf, zayıf bir karınca misali, hiç layık olmadığım halde buraya geldim ve Allah'u Teala'nın nice nice ihsanlarına ve inayetlerine kavuştum Sen de benim uyduğum ve uyguladığım nizamı uygula Dinimizin atama ettiği beytü'lmaldaki gelirin ile kanaat eyle Senden daha sonra geleceklere de aynı nasihatlerde bulun ve iyice tenbih eyle
Defalarca yargı ve insaf üstünde bulun, zulme meydan verme Herhangi bir işe başlayacağın süre Cenabı Allah'ın yardımına sığın Tebeanı düşmanların ve zalimlerin saldırılarından koru *

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt