Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osman Nedim Tuna Kimdir, hakkında bilgi

Osman Nedim Tuna Kimdir, hakkında bilgi
0
324

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Osman Nedim Tuna Biyografisi
Osman Nedim Tuna Hakkında Veri

Prof Dr Osman Nedim Tuna, ileri sürdüğü delilleredayanarak Türkçe ’nin en düşük 8500 yaşında olduğunu hesaplamıştır Ama yazılı kaynak bulunmadan ön Türklerle ilgili bu bağlantıyı kurulması bazı meslektaşlarınca eleştirilmiştir ve görüşleri yaygın kabul görmemiştir Öteki yanlamasına sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ve türkolog Reha Oğuz Türkkan ile ayrı ayrı yaptıkları çalışmalarda benzer sonuçlara ulaşmışlardır

Sümer ve Türk Dillerinin Tarihî İlgisi ve Türk Dilinin Yaşı Meselesi adlı Türkçe (Çağatay Türkçesi) ile Sümerce arasındaki benzerlikleri açıkladığı eseri takriben 20 yıllık çalışmalarının tamamını kapsamaktadır 1962 ’de doktora için gittiği Amerika ’da, bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştırmış ve 1982 ’de çalışmalarını topladığı Sümer ve Türk Dillerinin Tarihî İlgisi ve Türk Dilinin Yaşı Meselesi adlı eserini altı başlık aşağı toplanmıştır: 1 Antre; 2 Sümerce Türkçe Ses Denklikleri ‘Kurallar ’; 3 Malzemenin Tartışılması, Usul ve Yorum; 4 Sonuç; 5 Son Söz; 6 Bibliyografya ve Kısaltmalar *

858,497Konular
982,021Mesajlar
30,004Kullanıcılar
turkgsmSon üye
Üst Alt