elektronikci
FD Üye
Osmangazi Belediyesi, Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden etkilenen afetzedelere yardım eli uzatmak gayesiyle besin paketlerinden oluşan yardım gereçlerini bölgeye gönderdi.
Pakistan’da 14 Haziran’dan bu yana tesirli olan şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı ve milyonlarca kişiyi konutlarını terk etmek zorunda bırakan sel felaketine duyarsız kalmayan Osmangazi Belediyesi, içerisinde besin eserlerinin yer aldığı 1000 koli yardım materyalini selden ziyan görenlere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderdi. Besin kolilerinin bulunduğu yardım TIR’ı Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar’ın yanı sıra Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, AK Parti Osmangazi İlçe Lideri Ufuk Cömez ve Vilayet Afet ve Acil Durum Müdürü Yalçın Mumcu tarafından Pakistan’a uğurlandı.
“ZOR GÜNLERİNDE PAKİSTANLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Dost ve kardeş Pakistan halkını bu sıkıntı gününde yalnız bırakmadıklarını belirten Osmangazi Belediye Lideri Mustafa Dündar, “Pakistan’da meydana gelen sel felaketinden ötürü yüzbinlerce binlerce kişi ziyan gördü. Ülke topraklarının büyük bir kısmı sel sularının altında kaldı. Türkiye Cumhuriyeti olarak gerek hükümetimiz gerekse de mahallî idareler olarak dost ve kardeş ülke Pakistan’ın yaşadığı bu meseleye kayıtsız kalmadık. Bursa Valiliğimiz koordinesinde başlatılan besin kampanyasına katılarak içerisinde 1000 koli besin gereci bulunan yardım TIR’ını Pakistan’a gönderiyoruz. Bu güç günlerinde Pakistanlı kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Allah, bu cins afetlerden herkesi korusun. Tüm Pakistan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Osmangazi Kaymakamı Ali Partal da yaptığı konuşmada, “Muson yağmurlarıyla birlikte Pakistan’da büyük bir sel felaketi yaşandı. Milyonlarca kişi evsiz kaldı. Afetzedeler yiyecek bulma konusunda büyük dert yaşıyor. Dost ve kardeş ülkemiz Pakistan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ülkemizde Pakistanlı afetzedelere yardım eli uzatmak ismine büyük bir kampanya başlatıldı. Osmangazi Belediyemiz yardımlaşmanın ve dayanışmanın hoş bir örneğini ortaya koyarak afetzedeler için 1000 koli besin materyali hazırladı. Hassaslığından ötürü Osmangazi Belediye Liderimiz Mustafa Dündar’a teşekkürlerimi sunuyorum” tabirlerini kullandı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı