iltasyazilim
FD Üye
osmaniye yemek yemek kültürü hakkında data verirmisiniz
Cevap: osmaniye yemek kültürü hakkında bilgi lütfen
Osmaniye mutfağının en manâlı malzemesi bulgurdur Bu bakımdan bölgesel yemeklerin çoğu bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, ham köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi Öteki asıl yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle değişik sebze yemekleri ve etli kömbedir Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır *
Cevap: osmaniye yemek kültürü hakkında bilgi lütfen
Osmaniye mutfağının en manâlı malzemesi bulgurdur Bu bakımdan bölgesel yemeklerin çoğu bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, ham köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi Öteki asıl yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yüksük çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle değişik sebze yemekleri ve etli kömbedir Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır *