iltasyazilim
FD Üye
Osmaniyede ne yenir ne içilir
Osmaniye yöresel yemekleri
Osmaniyenin ünlü yemekleri
Yöre mutfağının en kayda değer malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yöresel yemeklerin birçok bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, ham köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi Diğer asıl yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, radansa çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle farklı alanlara yönlendirilmiş sebze yemekleri ve etli kömbedir Hem Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır *
Osmaniye yöresel yemekleri
Osmaniyenin ünlü yemekleri
Yöre mutfağının en kayda değer malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yöresel yemeklerin birçok bulgur ile yapılır; içli köfte, mercimek köftesi, ham köfte, kısır, sarmaiçi, bulgur pilavı, batırık gibi Diğer asıl yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, çiçcice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, radansa çorbası, malota çorbası, tarhana çorbası, mevsim itibariyle farklı alanlara yönlendirilmiş sebze yemekleri ve etli kömbedir Hem Ramazan Bayramında kuru kömbe ve pekmezli yapılır *