Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osmanlı Hanedanı yeniden toplanıyor

Osmanlı Hanedanı yeniden toplanıyor

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Osmanlı Hanedanı üyelerini bir çatı aşağı toplayacak bir vakıf kuruluyor

Padişah 5 Murad`ın torunun torunu Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu, Osmanlı Hanedanı üyelerini bir çatı aşağı toplayacak bir vakıf düzenlemek istediklerini bildirdi

Osmanoğlu, Beylerbeyi`ndeki evinde, babası Şehzade Ali Vasıb Efendi ile annesi Mukbile Sultan`ın sürgüne gidişlerini ve hayatlarını anlattı

Babası Şehzade Ali Vasıb Efendi`nin 1903 yılında Çırağan Sarayı`nda doğduğunu ve 5 Murad`ın torunu Ahmet Nihat Efendi`nin oğlu olduğunu dile getiren Osmanoğlu, annesinin ise Sultan 5 Mehmed Reşad`ın torunu Mukbile Sultan olduğunu kaydetti

Babasının sürgüne gönderildikleri dönemine ilişkin de Osmanoğlu, ``Babamlar birincil seneler, `35 sene içinde döneriz` diye düşündüler Uzadıkça uzadı 1924`ten sonra 1952`de Sultan ve sultanların çocuklarına izin çıktı Şehzadelere 1974`e kadar izin çıkmadı Tam 50 yıl geçmişti ve babam 71 yaşına varmıştı 50 sene içinde İstanbul koskocoman değişiklere uğramıştı Ben de birincil geldiğimde 34 yaşındaydım Geldiğimde de turist olarak gelirdim Sonradan İngiltere`de emekli oldum ve buraya yerleştim`` diye konuştu

Beylerbeyi Sarayı`nın yakınında ve babasının doğduğu Çırağan Sarayı manzaralı evini satın aldığını da ifade eden Osmanoğlu, ``Boğaz`da elde etmek istedim ve Beylerbeyi nasip oldu`` dedi

Osman Selaheddin Osmanoğlu, atalarının yaşadığı ve devleti idare ettikleri saraylara gittiğinde yaşadığı hisleri de ifade ederek, ``Ilk geldiğimde çok etkilendim Bundan Böyle fazla gidiyorum Arkadaşlarımı götürüyorum gezdiriyorum, hemen hemen bir kılavuz gibi oldum`` dedi

HAYATTAKİ OSMANLI HANEDANI ÜYELERİ

Hayattaki Osmanlı hanedanı üyeleri hakkında da bilgi veren Osmanoğlu, hayatta 25 şehzadenin var olduğunu, yani babadan oğula Osman Gazi soyundan gelenlerin bulunduğunu, bunların 6`sının da kendisi, 2 oğlu, 3 torunu olduğunu anlattı

Ailenin en yaşlı üyesi olan aile reisi Osman Bayezid Osmanoğlu`nun New York`ta yaşadığını kaydeden Osmanoğlu, hem hayatta 16 sultan, 23 sultanzade, 13 de hanım sultan bulunduğunu, dolayısıyla 77 hanedan üyesinin var olduğunu vurguladı

Osmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

``Bizim aile dağıldığında bazıları Orta Doğu`ya gittiler ve Arapça bilirler, Türkçe bilirler, doğu mantalitesi vardır Bazıları da batıya gitmişler Oraya gidenler aralarında bir fazla Türkçe bilmeyen kişiler var Ailede 2 değişik kitle var Birbirleriyle tanışıyorlar lakin bazılarının arasında konuşabildikleri iki taraflı bir dil değil Bu çok hazin bir şey Ben çok şanslıydım Darı`da doğdum evde Türkçe konuşurduk, şark usulü büyüdüm, batıda kariyerimi yaptım İkisine de uyuyorum Belki diğer kişilerden daha fazla aileye hakimim ve yakın irtibatım var

Bir vakıf koymak istiyoruz Bu vakıf bizi daha birleştirsin Gençleri Türkiye`ye daha yakınlaştırmak için Türkiye`de olan biteni bilsinler, Türk kültürüyle bağdaşlaşsınlar Vakıf inşallah bu yıl kurulacak Aile reisimizle konuştum ve Osman Bayezid Efendi Başkan olmayı kabul etti`` *

858,496Konular
981,662Mesajlar
29,732Kullanıcılar
ozgurcexSon üye
Üst Alt