iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*5 litre *su
*1 kase kuru etli kayısı
*1 kase kuru üzüm
*1 tane portakal
*3 tane kabuklarıyla doğranmış elma
*2 tane tahta çubuk tarçın
*1 avuç karanfil
*2 su bardağı toz şeker
Osmanlı Hoşafı Tarifi Yapılışı Toz şeker hariç bütün malzemeleri tencereye koyalım Rengi koyulaşıp meyveler içinde haşlanıp solana kadar kaynatalım En son 2 su bardağı toz şekeri ekleyip 5 dk kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatalım Soğuyunca buzdolabına kaldırıp soğutup soğuk servis edelim Afiyet olsun
*5 litre *su
*1 kase kuru etli kayısı
*1 kase kuru üzüm
*1 tane portakal
*3 tane kabuklarıyla doğranmış elma
*2 tane tahta çubuk tarçın
*1 avuç karanfil
*2 su bardağı toz şeker
Osmanlı Hoşafı Tarifi Yapılışı Toz şeker hariç bütün malzemeleri tencereye koyalım Rengi koyulaşıp meyveler içinde haşlanıp solana kadar kaynatalım En son 2 su bardağı toz şekeri ekleyip 5 dk kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatalım Soğuyunca buzdolabına kaldırıp soğutup soğuk servis edelim Afiyet olsun