iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar Tarifi İçin Malzemeler ÇİLEK KOMPOSTOSU İÇİN;
*1 kg ufak çilek
*2 litre su
*3 su bardağı şeker
KİRAZ KOMPOSTOSU İÇİN
*1 kg kiraz
*3 su bardağı şeker
*1 litre su
ELMA KOMPOSTOSU İÇİN;
*67 adet sarı elma
*1 50 su bardağı şeker
*1 adet limon
*1 50 litre su
Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirteyim bu tarif kendi bölüm kitabımızdan yazıyorum sağdan soldan almadım orjinal bir tarif ve osmanlı zamanlarının vazgeçilmez içeceğidir Bide komposto ile hoşafı karıştıranlar oluyor ona açıklık getireyim hoşaf kuru meyveler ile hazırlanır komposto ise taze mevsim meyveleri ile hazırlanır Tarifimize geçelim;
ÇİLEK KOMPOSTOSU çilekler yıkanır ve üzerindeki yeşiller ayıklanır kaynayan şeker vu suya şerbet kıvamı almış olmalı atılır rengini salıncaya ve hafif yumuşak oluncaya dek pişirilir dilerseniz yarım paket vanilya atabilirsiniz lezzet açısından Soğuk servis ediniz afiyet olsun
KİRAZ KOMPOSTU
yine kaynayan şerbete yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış 2 ye bölünmüş kiraz ilave edlir rengini bırakıp yumuşayıncaya dek kaynatılır burda da vanilya kullanabilirsiniz soğuk servis edilir afiyet olsun
ELMA KOMPOSTU
elmalar bol suda yıkanır kararmaması için bir kaba su koyulur limon tuzu veya tuz ilave edip bir müddet bekletikten sonra kabukları soyulur ve çekirdekleri ayrılır ,küp küp doğranıp kaynayan şerbete ilave edilir ,lezzet vermek için çubuk tarçını kaynayan suya atabilirsiniz soğuk servis ediniz afiyet olsun
*1 kg ufak çilek
*2 litre su
*3 su bardağı şeker
KİRAZ KOMPOSTOSU İÇİN
*1 kg kiraz
*3 su bardağı şeker
*1 litre su
ELMA KOMPOSTOSU İÇİN;
*67 adet sarı elma
*1 50 su bardağı şeker
*1 adet limon
*1 50 litre su
Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirteyim bu tarif kendi bölüm kitabımızdan yazıyorum sağdan soldan almadım orjinal bir tarif ve osmanlı zamanlarının vazgeçilmez içeceğidir Bide komposto ile hoşafı karıştıranlar oluyor ona açıklık getireyim hoşaf kuru meyveler ile hazırlanır komposto ise taze mevsim meyveleri ile hazırlanır Tarifimize geçelim;
ÇİLEK KOMPOSTOSU çilekler yıkanır ve üzerindeki yeşiller ayıklanır kaynayan şeker vu suya şerbet kıvamı almış olmalı atılır rengini salıncaya ve hafif yumuşak oluncaya dek pişirilir dilerseniz yarım paket vanilya atabilirsiniz lezzet açısından Soğuk servis ediniz afiyet olsun
KİRAZ KOMPOSTU
yine kaynayan şerbete yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış 2 ye bölünmüş kiraz ilave edlir rengini bırakıp yumuşayıncaya dek kaynatılır burda da vanilya kullanabilirsiniz soğuk servis edilir afiyet olsun
ELMA KOMPOSTU
elmalar bol suda yıkanır kararmaması için bir kaba su koyulur limon tuzu veya tuz ilave edip bir müddet bekletikten sonra kabukları soyulur ve çekirdekleri ayrılır ,küp küp doğranıp kaynayan şerbete ilave edilir ,lezzet vermek için çubuk tarçını kaynayan suya atabilirsiniz soğuk servis ediniz afiyet olsun