Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar

Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar Tarifi İçin Malzemeler ÇİLEK KOMPOSTOSU İÇİN;


*1 kg ufak çilek
*2 litre su
*3 su bardağı şeker

KİRAZ KOMPOSTOSU İÇİN


*1 kg kiraz
*3 su bardağı şeker
*1 litre su

ELMA KOMPOSTOSU İÇİN;


*67 adet sarı elma
*1 50 su bardağı şeker
*1 adet limon
*1 50 litre su

Osmanlı İçeceğimiz Kompostolar Tarifi Yapılışı Öncelikle şunu belirteyim bu tarif kendi bölüm kitabımızdan yazıyorum sağdan soldan almadım orjinal bir tarif ve osmanlı zamanlarının vazgeçilmez içeceğidir Bide komposto ile hoşafı karıştıranlar oluyor ona açıklık getireyim hoşaf kuru meyveler ile hazırlanır komposto ise taze mevsim meyveleri ile hazırlanır Tarifimize geçelim;
ÇİLEK KOMPOSTOSU çilekler yıkanır ve üzerindeki yeşiller ayıklanır kaynayan şeker vu suya şerbet kıvamı almış olmalı atılır rengini salıncaya ve hafif yumuşak oluncaya dek pişirilir dilerseniz yarım paket vanilya atabilirsiniz lezzet açısından Soğuk servis ediniz afiyet olsun
KİRAZ KOMPOSTU
yine kaynayan şerbete yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış 2 ye bölünmüş kiraz ilave edlir rengini bırakıp yumuşayıncaya dek kaynatılır burda da vanilya kullanabilirsiniz soğuk servis edilir afiyet olsun
ELMA KOMPOSTU
elmalar bol suda yıkanır kararmaması için bir kaba su koyulur limon tuzu veya tuz ilave edip bir müddet bekletikten sonra kabukları soyulur ve çekirdekleri ayrılır ,küp küp doğranıp kaynayan şerbete ilave edilir ,lezzet vermek için çubuk tarçını kaynayan suya atabilirsiniz soğuk servis ediniz afiyet olsun
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt