Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Resimli

Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Resimli Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi
Osmanlı Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır



Malzemeler
1 adet kuzu kolu,
yarım kilogram ıspanak,
yeterince tuzlu,
karabiber,
kekik
alüminyum folyo
Sosu için malzeme:
1 adet orta zirve kuru soğan,
3 adet orta doruk çarliston biber,
1 adet orta zirve domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 akarsu bardağı sıvıyağ
yeterince tuz

Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayarak su ek etmeden haşlayalım Süzgece alıp suyunu süzerek doğrayalım İçine tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım Kuzu kolunun etini kemiğinden ayıralım Eti döverek hafifçe inceltelim Üstüne tuz ve karabiber serpelim Kuzu kolunun ortasına ıspanaklı harcı sürükleyici bir şekilde yayalım Etin emrindeki kenarlarını üstte toplayarak sıkı bir şekilde rulo yapıp saralım Kuzu kolunu hafifçe yağlanmış alüminyum folyoya sararak fırın kabına yerleştirelim 220 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika et en ince ayrıntısına kadar yumuşayana değin pişirelim Kuzu kolunu fırından alalım Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp dilimleyerek ve üzerine sos gezdirerek servis yapalım
Sosun hazırlanışı: Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım Ufak doğranmış biberleri ve gerisinde nohut büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip 23 dakika değin daha kavurmaya devam edelim Salçayı, yarım dere bardağı suyu ve tuzu ekleyerek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım Sosu mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim *
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt