iltasyazilim
FD Üye
Resimli Osmanlı Kuzu Kol Sarma Tarifi
Osmanlı Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet kuzu kolu,
yarım kilogram ıspanak,
yeterince tuzlu,
karabiber,
kekik
alüminyum folyo
Sosu için malzeme:
1 adet orta zirve kuru soğan,
3 adet orta doruk çarliston biber,
1 adet orta zirve domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 akarsu bardağı sıvıyağ
yeterince tuz
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayarak su ek etmeden haşlayalım Süzgece alıp suyunu süzerek doğrayalım İçine tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım Kuzu kolunun etini kemiğinden ayıralım Eti döverek hafifçe inceltelim Üstüne tuz ve karabiber serpelim Kuzu kolunun ortasına ıspanaklı harcı sürükleyici bir şekilde yayalım Etin emrindeki kenarlarını üstte toplayarak sıkı bir şekilde rulo yapıp saralım Kuzu kolunu hafifçe yağlanmış alüminyum folyoya sararak fırın kabına yerleştirelim 220 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika et en ince ayrıntısına kadar yumuşayana değin pişirelim Kuzu kolunu fırından alalım Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp dilimleyerek ve üzerine sos gezdirerek servis yapalım
Sosun hazırlanışı: Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım Ufak doğranmış biberleri ve gerisinde nohut büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip 23 dakika değin daha kavurmaya devam edelim Salçayı, yarım dere bardağı suyu ve tuzu ekleyerek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım Sosu mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim *
Osmanlı Kuzu Kol Sarma nasıl yapılır
Malzemeler
1 adet kuzu kolu,
yarım kilogram ıspanak,
yeterince tuzlu,
karabiber,
kekik
alüminyum folyo
Sosu için malzeme:
1 adet orta zirve kuru soğan,
3 adet orta doruk çarliston biber,
1 adet orta zirve domates,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 akarsu bardağı sıvıyağ
yeterince tuz
Hazırlanışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkayarak su ek etmeden haşlayalım Süzgece alıp suyunu süzerek doğrayalım İçine tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım Kuzu kolunun etini kemiğinden ayıralım Eti döverek hafifçe inceltelim Üstüne tuz ve karabiber serpelim Kuzu kolunun ortasına ıspanaklı harcı sürükleyici bir şekilde yayalım Etin emrindeki kenarlarını üstte toplayarak sıkı bir şekilde rulo yapıp saralım Kuzu kolunu hafifçe yağlanmış alüminyum folyoya sararak fırın kabına yerleştirelim 220 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika et en ince ayrıntısına kadar yumuşayana değin pişirelim Kuzu kolunu fırından alalım Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp dilimleyerek ve üzerine sos gezdirerek servis yapalım
Sosun hazırlanışı: Tavaya sıvıyağı alıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım Ufak doğranmış biberleri ve gerisinde nohut büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip 23 dakika değin daha kavurmaya devam edelim Salçayı, yarım dere bardağı suyu ve tuzu ekleyerek sosu bir taşım kaynatıp ateşten alalım Sosu mikser yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim *