iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Mutfağı ( Zerde ) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı pirinç
*6 su bardağı su
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*2 çorba kaşığı*nişasta
*2 çorba kaşığı gül suyu
*34 adet karanfil
*Süslemek için;
*Çeşitli çerezler, meyveler ( Tamamen size kalmış)
Osmanlı Mutfağı ( Zerde ) Tarifi Yapılışı Osmanlı tatlısı olan Zerde, herkesin damak tadına hitap etmese de sıcak yaz günlerinde tüketilebilecek gayet hafif güzel benimde sevdiğim hoş bir tatlı çeşidi Gelelim tarifimize;
Pirinçler yıkanır, süzülür ve bir tencereye alınır
67 su bardağı su pirinçlerin üzerine ilave edilir pişmeye bırakılır
Bu arada zerdeçal, bir çay bardağı sıcak suda eritilir Başka bir yerde bir miktar suda nişasta da aynen eritilir
Pirinçler haşlandıktan sonra zerdeçal suyu ve karanfil ilave edilir beraber 5 dk kaynadıktan sonra kıvamını bulan nişasta da bu karışıma eklenir Orta ateşte 5 dk daha pişirilip koyu bir kıvama gelen tatlımızın altı söndürülür
2 kaşık gül suyu eklenip güzelce karıştırılır ve kâselere paylaştırılır ve soğumaya bırakılır
Tamamen soğuyanca buzdolabına kaldırılır Servis edilmeden önce üzeri istenilen şekilde süslenip afiyetle yenir
Not: Su ve pirinç miktarı sevdiğiniz kıvama göre tamamen size kalmış, yine şeker miktarını da kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Afiyet olsun
*
*1 çay bardağı pirinç
*6 su bardağı su
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*2 çorba kaşığı*nişasta
*2 çorba kaşığı gül suyu
*34 adet karanfil
*Süslemek için;
*Çeşitli çerezler, meyveler ( Tamamen size kalmış)
Osmanlı Mutfağı ( Zerde ) Tarifi Yapılışı Osmanlı tatlısı olan Zerde, herkesin damak tadına hitap etmese de sıcak yaz günlerinde tüketilebilecek gayet hafif güzel benimde sevdiğim hoş bir tatlı çeşidi Gelelim tarifimize;
Pirinçler yıkanır, süzülür ve bir tencereye alınır
67 su bardağı su pirinçlerin üzerine ilave edilir pişmeye bırakılır
Bu arada zerdeçal, bir çay bardağı sıcak suda eritilir Başka bir yerde bir miktar suda nişasta da aynen eritilir
Pirinçler haşlandıktan sonra zerdeçal suyu ve karanfil ilave edilir beraber 5 dk kaynadıktan sonra kıvamını bulan nişasta da bu karışıma eklenir Orta ateşte 5 dk daha pişirilip koyu bir kıvama gelen tatlımızın altı söndürülür
2 kaşık gül suyu eklenip güzelce karıştırılır ve kâselere paylaştırılır ve soğumaya bırakılır
Tamamen soğuyanca buzdolabına kaldırılır Servis edilmeden önce üzeri istenilen şekilde süslenip afiyetle yenir
Not: Su ve pirinç miktarı sevdiğiniz kıvama göre tamamen size kalmış, yine şeker miktarını da kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Afiyet olsun
*