iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*45 adet kuru kayısı
*1 yemek kaşığı kuru üzüm
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
*Yarım çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde Tarifi Yapılışı Merhaba size osmanlı mutfağından çok hafif tadı damağınızda kalacak olan zerde tarifimi paylaşıyorum buyrun bu nefis tarifin yapımına geçelim
1
*Ortaya büyüklükte bir tencereye su yıkanıp, süzülmüş pirinç eklenip, ocağa alınır
*Kaynamaya başlayınca üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ve suyu şekeri iyice yıkanmış ve minik minik doğranmış kuru kayısı üzüm ve kuş üzümünü ekleyip pirinçler yumuşayıncaya yaklaşık 15 dakika kadar arada karıştırarak pişirilir
*Bu arada küçük bir kase içerisinde 2 yemek kaşığı nişasta ve yarım bardak su ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır
*Tencereye yavaşça akıtılarak bir yandan hızlı bir şekilde karıştırılır
*45 dakika kadar pişirilir ve ocak kapatılır
*Servis edilecek kaplara paylaştırılır
*İyice soğuduktan sonra üzeri istenilen şekilde süslenip, servis edilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
Not ben kayısı üzüm portakal kullandım çok lezzetli oldu bunları kullanmak tamamen size kalmış istediğiniz kuru yemişi kullanabilirsiniz isterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz biz sevmediğimiz için kullanmadık
*6 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*45 adet kuru kayısı
*1 yemek kaşığı kuru üzüm
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
*Yarım çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için
Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde Tarifi Yapılışı Merhaba size osmanlı mutfağından çok hafif tadı damağınızda kalacak olan zerde tarifimi paylaşıyorum buyrun bu nefis tarifin yapımına geçelim
1
*Ortaya büyüklükte bir tencereye su yıkanıp, süzülmüş pirinç eklenip, ocağa alınır
*Kaynamaya başlayınca üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ve suyu şekeri iyice yıkanmış ve minik minik doğranmış kuru kayısı üzüm ve kuş üzümünü ekleyip pirinçler yumuşayıncaya yaklaşık 15 dakika kadar arada karıştırarak pişirilir
*Bu arada küçük bir kase içerisinde 2 yemek kaşığı nişasta ve yarım bardak su ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır
*Tencereye yavaşça akıtılarak bir yandan hızlı bir şekilde karıştırılır
*45 dakika kadar pişirilir ve ocak kapatılır
*Servis edilecek kaplara paylaştırılır
*İyice soğuduktan sonra üzeri istenilen şekilde süslenip, servis edilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın
Not ben kayısı üzüm portakal kullandım çok lezzetli oldu bunları kullanmak tamamen size kalmış istediğiniz kuru yemişi kullanabilirsiniz isterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz biz sevmediğimiz için kullanmadık
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.