Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde

Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde Tarifi İçin Malzemeler

*6 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı pirinç
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*45 adet kuru kayısı
*1 yemek kaşığı kuru üzüm
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
*Yarım çay kaşığı zerdeçal renk vermesi için

Osmanlı Mutfağından Portakallı Zerde Tarifi Yapılışı Merhaba size osmanlı mutfağından çok hafif tadı damağınızda kalacak olan zerde tarifimi paylaşıyorum buyrun bu nefis tarifin yapımına geçelim

1
*Ortaya büyüklükte bir tencereye su yıkanıp, süzülmüş pirinç eklenip, ocağa alınır
*Kaynamaya başlayınca üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ve suyu şekeri iyice yıkanmış ve minik minik doğranmış kuru kayısı üzüm ve kuş üzümünü ekleyip pirinçler yumuşayıncaya yaklaşık 15 dakika kadar arada karıştırarak pişirilir
*Bu arada küçük bir kase içerisinde 2 yemek kaşığı nişasta ve yarım bardak su ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırılır
*Tencereye yavaşça akıtılarak bir yandan hızlı bir şekilde karıştırılır
*45 dakika kadar pişirilir ve ocak kapatılır
*Servis edilecek kaplara paylaştırılır
*İyice soğuduktan sonra üzeri istenilen şekilde süslenip, servis edilir Deneyeceklere kolay gelsin hoşçakalın

Not ben kayısı üzüm portakal kullandım çok lezzetli oldu bunları kullanmak tamamen size kalmış istediğiniz kuru yemişi kullanabilirsiniz isterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz biz sevmediğimiz için kullanmadık

858,506Konular
982,850Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt