iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Pilavı nasıl yapılır
Osmanlı Pilavı hazırlanışı
Osmanlı Pilavı malzemeleri:
2 Su bardağı pirinç
Yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 Nehir bardağı kabukları soyulmuş badem
1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (iç fıstık) ve kuşüzüm
Osmanlı Pilavı yapımı:
Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin
Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun
Eti de ayrı bir tencereye alın
İçine 2 çorba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın
Tam kavrulmadan suyu çekmeye başlayınca ocaktan indirin
Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun
sonra pirinçleri ekleyin ve kavurun
Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dökün
Badem, fıstık ve kuş üzümünü de ekleyin
Üzerini örtecek değin su koyun
Suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine gezdirin
Pilavı alt üstteki ederek karıştırın
Kısık ateşte demlenmeye bırakınAfiyet olsun
*
Osmanlı Pilavı hazırlanışı
Osmanlı Pilavı malzemeleri:
2 Su bardağı pirinç
Yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 Nehir bardağı kabukları soyulmuş badem
1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (iç fıstık) ve kuşüzüm
Osmanlı Pilavı yapımı:
Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin
Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun
Eti de ayrı bir tencereye alın
İçine 2 çorba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın
Tam kavrulmadan suyu çekmeye başlayınca ocaktan indirin
Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun
sonra pirinçleri ekleyin ve kavurun
Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dökün
Badem, fıstık ve kuş üzümünü de ekleyin
Üzerini örtecek değin su koyun
Suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine gezdirin
Pilavı alt üstteki ederek karıştırın
Kısık ateşte demlenmeye bırakınAfiyet olsun
*