Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlı Pilavı Tarifi Resimli

Osmanlı Pilavı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Osmanlı Pilavı nasıl yapılır
Osmanlı Pilavı hazırlanışı






Osmanlı Pilavı malzemeleri:

2 Su bardağı pirinç
Yarım paket margarin
300 gr kuşbaşı et
1 Nehir bardağı kabukları soyulmuş badem
1 Kahve fincanı yemeklik fıstık (iç fıstık) ve kuşüzüm


Osmanlı Pilavı yapımı:

Pirinci tuzlu suda ıslatarak bir saat kadar bekletin
Badem ve fıstıkları yağsız tavada ayrı ayrı kavurun
Eti de ayrı bir tencereye alın
İçine 2 çorba kaşığı margarin ve 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın
Tam kavrulmadan suyu çekmeye başlayınca ocaktan indirin
Pilav yapacağınız tencereye, kalan margarini koyun
sonra pirinçleri ekleyin ve kavurun
Kavurduğunuz eti pirincin suyuyla birlikte dökün
Badem, fıstık ve kuş üzümünü de ekleyin
Üzerini örtecek değin su koyun
Suyunu çekmeye yakın, yarım su bardağı soğuk suyu üzerine gezdirin
Pilavı alt üstteki ederek karıştırın
Kısık ateşte demlenmeye bırakınAfiyet olsun




*
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,026Kullanıcılar
ichramalllSon üye
Üst Alt