iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Usülü Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru incir (küçük doğranmış)
*12 kilo aşurelik buğday
*12 kilo kuru fasulye
*12 kilo nohut
*1 su bardağı kuru iç bakla
*1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı elma (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 adet portakal (kabuğu yıkanıp kabuğuyla beraber küçük doğranacak)
*1 su bardağı ayva (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 yemek kaşığı karanfil ve gül suyu
*1 su bardağı süzme çiçek balı
*1 kilo toz şeker
*4 paket vanilya
*1 su bardağı mısır nişastası
*Yeterince su (kıvamına göre aşurenin ayarlanır
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık ve kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı (süslemek için)
*1 adet ayıklanmış nar (süslemek için)
*1 çay bardağı çam fıstığı, kuş üzümü, hindistan cevizi, ve toz yeşil fıstık
*2 yemek kaşığı toz tarçın ve beyaz susam
Osmanlı Usülü Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önce buğday ve kuru baklagilleri yıkayıp ıslayın ertesi gün haşlayın haşlanan iç baklanın kabuklarını soyun tüm malzemelerin suyunu süzdükten sonra (çünkü bakliyatların suyu gaz yapıyor ben böyle yapıyorum hafif oluyor ) sonra büyük bir tencerede toplayın diğer doğranmış meyveleri de haşlayıp suyu ile beraber büyük tencereye ekleyin sonra ateşin üzerine 2, 5 3 litre su koyun sonra toz şekeri ekleyin nişastayı bir kapta eritip katın karıştırarak göz göz olana dek pişirin ateşin altını kapatın aşurenin kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayın ben orta kıvamda seviyorum sonra karanfili bir cezvede kaynatıp suyunu dökün gül suyunu ekleyin vanilyaları ilave edin tahta kaşıkla bir karıştırın en son balı ilave tekrar karıştırın servis tabaklarına pay edin süslemek için olan malzemlerle zevkinize göre süsleme, için olan malzemlerle süsleyin isteyen sıcak isteyen soğuk olarak tüketebilir afiyet olsun
*1 su bardağı kuru incir (küçük doğranmış)
*12 kilo aşurelik buğday
*12 kilo kuru fasulye
*12 kilo nohut
*1 su bardağı kuru iç bakla
*1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı elma (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 adet portakal (kabuğu yıkanıp kabuğuyla beraber küçük doğranacak)
*1 su bardağı ayva (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 yemek kaşığı karanfil ve gül suyu
*1 su bardağı süzme çiçek balı
*1 kilo toz şeker
*4 paket vanilya
*1 su bardağı mısır nişastası
*Yeterince su (kıvamına göre aşurenin ayarlanır
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık ve kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı (süslemek için)
*1 adet ayıklanmış nar (süslemek için)
*1 çay bardağı çam fıstığı, kuş üzümü, hindistan cevizi, ve toz yeşil fıstık
*2 yemek kaşığı toz tarçın ve beyaz susam
Osmanlı Usülü Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önce buğday ve kuru baklagilleri yıkayıp ıslayın ertesi gün haşlayın haşlanan iç baklanın kabuklarını soyun tüm malzemelerin suyunu süzdükten sonra (çünkü bakliyatların suyu gaz yapıyor ben böyle yapıyorum hafif oluyor ) sonra büyük bir tencerede toplayın diğer doğranmış meyveleri de haşlayıp suyu ile beraber büyük tencereye ekleyin sonra ateşin üzerine 2, 5 3 litre su koyun sonra toz şekeri ekleyin nişastayı bir kapta eritip katın karıştırarak göz göz olana dek pişirin ateşin altını kapatın aşurenin kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayın ben orta kıvamda seviyorum sonra karanfili bir cezvede kaynatıp suyunu dökün gül suyunu ekleyin vanilyaları ilave edin tahta kaşıkla bir karıştırın en son balı ilave tekrar karıştırın servis tabaklarına pay edin süslemek için olan malzemlerle zevkinize göre süsleme, için olan malzemlerle süsleyin isteyen sıcak isteyen soğuk olarak tüketebilir afiyet olsun