Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osmanlı Usülü Aşure

Osmanlı Usülü Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Osmanlı Usülü Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı kuru incir (küçük doğranmış)
*12 kilo aşurelik buğday
*12 kilo kuru fasulye
*12 kilo nohut
*1 su bardağı kuru iç bakla
*1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı elma (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 adet portakal (kabuğu yıkanıp kabuğuyla beraber küçük doğranacak)
*1 su bardağı ayva (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
*1 yemek kaşığı karanfil ve gül suyu
*1 su bardağı süzme çiçek balı
*1 kilo toz şeker
*4 paket vanilya
*1 su bardağı mısır nişastası
*Yeterince su (kıvamına göre aşurenin ayarlanır
*1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık ve kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı (süslemek için)
*1 adet ayıklanmış nar (süslemek için)
*1 çay bardağı çam fıstığı, kuş üzümü, hindistan cevizi, ve toz yeşil fıstık
*2 yemek kaşığı toz tarçın ve beyaz susam

Osmanlı Usülü Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önce buğday ve kuru baklagilleri yıkayıp ıslayın ertesi gün haşlayın haşlanan iç baklanın kabuklarını soyun tüm malzemelerin suyunu süzdükten sonra (çünkü bakliyatların suyu gaz yapıyor ben böyle yapıyorum hafif oluyor ) sonra büyük bir tencerede toplayın diğer doğranmış meyveleri de haşlayıp suyu ile beraber büyük tencereye ekleyin sonra ateşin üzerine 2, 5 3 litre su koyun sonra toz şekeri ekleyin nişastayı bir kapta eritip katın karıştırarak göz göz olana dek pişirin ateşin altını kapatın aşurenin kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayın ben orta kıvamda seviyorum sonra karanfili bir cezvede kaynatıp suyunu dökün gül suyunu ekleyin vanilyaları ilave edin tahta kaşıkla bir karıştırın en son balı ilave tekrar karıştırın servis tabaklarına pay edin süslemek için olan malzemlerle zevkinize göre süsleme, için olan malzemlerle süsleyin isteyen sıcak isteyen soğuk olarak tüketebilir afiyet olsun
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt