iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Usulü Şeftali Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
*2 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*12 limon
*7 tane orta boy şeftali
Osmanlı Usulü Şeftali Şerbeti Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar şeftali şerbeti tarifimiz çok güzel ve çok kolay umarım herkes beğenir ve dener Tarifimiz yapmaya geçelim
2 litre suyumuzu tencereye alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz bir yandan şeftalilerimizi güzelce yıkıyoruz ve kabuklarını soyup herhangi bir şekilde doğruyoruz Kaynayan suyun içine şeftalileri ekliyoruz ve yine kaynamasını bekliyoruz Tekrar kaynayınca yarım limon suyunu sıkıp içine ekliyoruz ve şeftalilerin iyice yumuşamasını bekliyoruz (dilerseniz evdeki ezik şeftalileri değerlendirin böylede güzel oluyor biz genelde marketten ezik alıyoruz tadı da daha güzel oluyor) Şeftalilerin yumuşayınca blendırdan geçirelim ve soğumaya bırakalım soğuyunca bir tülden süzdürelim ve içerken bardağın yarısına şerbetten dökelim Üzerine soğuk su ekleyelim ve öyle içelim yoksa çok yoğun oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 litre su
*1 5 su bardağı şeker
*12 limon
*7 tane orta boy şeftali
Osmanlı Usulü Şeftali Şerbeti Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar şeftali şerbeti tarifimiz çok güzel ve çok kolay umarım herkes beğenir ve dener Tarifimiz yapmaya geçelim
2 litre suyumuzu tencereye alıyoruz üzerine şekerimizi ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz bir yandan şeftalilerimizi güzelce yıkıyoruz ve kabuklarını soyup herhangi bir şekilde doğruyoruz Kaynayan suyun içine şeftalileri ekliyoruz ve yine kaynamasını bekliyoruz Tekrar kaynayınca yarım limon suyunu sıkıp içine ekliyoruz ve şeftalilerin iyice yumuşamasını bekliyoruz (dilerseniz evdeki ezik şeftalileri değerlendirin böylede güzel oluyor biz genelde marketten ezik alıyoruz tadı da daha güzel oluyor) Şeftalilerin yumuşayınca blendırdan geçirelim ve soğumaya bırakalım soğuyunca bir tülden süzdürelim ve içerken bardağın yarısına şerbetten dökelim Üzerine soğuk su ekleyelim ve öyle içelim yoksa çok yoğun oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun