iltasyazilim
FD Üye
Osmanlı Usulü Zerde Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı toz şeker
*1 kilo su
*1 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 paket vanilya
*1 çay bardağı kuru üzüm
*78 adet kuru kayısı
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 yemek kaşığı gül suyu
*78 adet karanfil
Süslemek için:
*1 er yemek kaşığı Hindistan cevizi
*Toz yeşil fıstık, tarçın, dolmalık fıstık, kuş üzümü, dövülmüş fındık ve ceviz
Osmanlı Usulü Zerde Tarifi Yapılışı Pirinci ayıklayıp üzerini 45 parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatılır diğer tarafta kayısıları çok küçük doğrayarak kuru üzümle beraber kaynatın yumuşayınca altını kapatın pirinci ilave edin toz şekeri üzerine ilave edin ocağın altını kısık şekilde açın tahta kaşıkla karıştırarak şekerin erimesini bekleyin bir kasede su ile nişastayı eritin zerdeçalı eritin karıştırın vanilyayı gül suyunu katın bunu da pirince katın dibi tutmaması için karıştırarak kıvam alana kadar pişirin sonra ateşten alın kepçe yardımıyla kaselere boşaltın soğumaya bırakın üzerini süsleme için yazdığımız süsleme malzemeleri ile süsleyin soğuk olarak servise sunun afiyet olsun
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı toz şeker
*1 kilo su
*1 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 paket vanilya
*1 çay bardağı kuru üzüm
*78 adet kuru kayısı
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 yemek kaşığı gül suyu
*78 adet karanfil
Süslemek için:
*1 er yemek kaşığı Hindistan cevizi
*Toz yeşil fıstık, tarçın, dolmalık fıstık, kuş üzümü, dövülmüş fındık ve ceviz
Osmanlı Usulü Zerde Tarifi Yapılışı Pirinci ayıklayıp üzerini 45 parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatılır diğer tarafta kayısıları çok küçük doğrayarak kuru üzümle beraber kaynatın yumuşayınca altını kapatın pirinci ilave edin toz şekeri üzerine ilave edin ocağın altını kısık şekilde açın tahta kaşıkla karıştırarak şekerin erimesini bekleyin bir kasede su ile nişastayı eritin zerdeçalı eritin karıştırın vanilyayı gül suyunu katın bunu da pirince katın dibi tutmaması için karıştırarak kıvam alana kadar pişirin sonra ateşten alın kepçe yardımıyla kaselere boşaltın soğumaya bırakın üzerini süsleme için yazdığımız süsleme malzemeleri ile süsleyin soğuk olarak servise sunun afiyet olsun