Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlı Usulü Zerde

Osmanlı Usulü Zerde

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Osmanlı Usulü Zerde Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı toz şeker
*1 kilo su
*1 çorba kaşığı mısır nişastası
*2 paket vanilya
*1 çay bardağı kuru üzüm
*78 adet kuru kayısı
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 yemek kaşığı gül suyu
*78 adet karanfil

Süslemek için:


*1 er yemek kaşığı Hindistan cevizi
*Toz yeşil fıstık, tarçın, dolmalık fıstık, kuş üzümü, dövülmüş fındık ve ceviz

Osmanlı Usulü Zerde Tarifi Yapılışı Pirinci ayıklayıp üzerini 45 parmak geçecek kadar su koyup karıştırmadan kaynatılır diğer tarafta kayısıları çok küçük doğrayarak kuru üzümle beraber kaynatın yumuşayınca altını kapatın pirinci ilave edin toz şekeri üzerine ilave edin ocağın altını kısık şekilde açın tahta kaşıkla karıştırarak şekerin erimesini bekleyin bir kasede su ile nişastayı eritin zerdeçalı eritin karıştırın vanilyayı gül suyunu katın bunu da pirince katın dibi tutmaması için karıştırarak kıvam alana kadar pişirin sonra ateşten alın kepçe yardımıyla kaselere boşaltın soğumaya bırakın üzerini süsleme için yazdığımız süsleme malzemeleri ile süsleyin soğuk olarak servise sunun afiyet olsun
 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt