Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osmanlıda Vakıfların Onemi

Osmanlıda Vakıfların Onemi
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Osmanlıda Vakıfların Onemi Hakkında Bilgi

Bir kurum olarak Osmanlı devleitnde vakıfların onemi buyuktur Bir kimsenin malının bir kısmını veya tamamını hayır işine, dini veya sosyal bir hizmete ebediyen tahsis etmesi anlamına gelen vakıflar osmanlı devletinin siyasi ve toplumsal yapısı uzerinde cok tesirlidir

Osmanlı devletinde vakıflar:

Butun eğitim ve sağlık kurumlarının finansmanını sağlamıştır

Turkleşmeye katkıda bulunmuştur

Şehir, kasaba ve koylerin buyumesinde, buyuk rol oynamıştır

Şehirlerin ticaret faaliyetlerinin kolaylaşmasında en buyuk rolu oynamıştır

Similar threads

Osmanlıda Vakıfların Önemi Hakkında Data Bir kurum olarak Osmanlı devleitnde vakıfların önemi büyüktür Bir kimsenin malının bir kısmını veya tamamını hayır işine, dini ya da sosyal bir hizmete sonsuza dek atama etmesi anlamına gelen vakıflar osmanlı devletinin siyasi ve toplumsal yapısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Osmanlı Devletinde Orgun Eğitim Osmanlıda Orgun Eğitim Kurumları Osmanlıda Orgun Eğitim Muesseseleri Nelerdir Osmanlı Devletinin askeri ve siyasi yonden gelişmesine paralel olarak, teşkilatında, burokrasisinde ve kurumlarında da yeni yapılanmalar ve buyumeler olmuştur Her devlet, gucu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Osmanlı Devletinde Orgun Eğitim Osmanlıda Orgun Eğitim Kurumları Osmanlıda Orgun Eğitim Muesseseleri Nelerdir Osmanlı Devletinin askeri ve siyasi yonden gelişmesine paralel olarak, teşkilatında, burokrasisinde ve kurumlarında da yeni yapılanmalar ve buyumeler olmuştur Her devlet, gucu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Vakıf nedir Vakıf Mukellef kimsenin; kendi mulku olan belli ve dayanıklı malının menfaatini bir şarta bağlamadan Musluman veya zımmi fakirlere bırakması Vakıf; lugatte habs ve men etmek, alıkoymak manalarına gelir Vakf yapana vakıf, vakf edilen şeye mevkUf denirVakfı idare edene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Osmanlılarda Vakıf Sistemi Osmanlı Devleti ’nde toplumun bazı ihtiyaclarının karşılanması zenginlerin kurdukları vakıflara bırakılmıştı Kişilerin sahip oldukları mallarının tamamını veya bir kısmını halkın yararına sunmasına vakıf denir Tarihin seyri icinde vakıflar sosyal, ekonomik, eğitim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,465Konular
981,157Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt