Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlıdan Şifa Şerbeti

Osmanlıdan Şifa Şerbeti

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Osmanlıdan Şifa Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

*100 gram haflıcan( bilinen İsmi havlıcan)
*100 gram Kabuk Tarçın
*100 gram Tane Karabiber
*100 gram Kebabe( kuyruklu bahar )
*100 gram Karanfil
*100 gram Zencefil
*100 gram Lohusa şekeri
*5 su bardağı tozşeker
*5 Litre su

Osmanlıdan Şifa Şerbeti Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler,
Bu şerbet günümüze Osmanlıdan gelen bir tarif, ve belki unutulmaya yüz tutmuş, eskiden kıraathanelerde, ( eskiden özel kitap evleri, yerleri olan o yerler de isteyen herkes istediği kitabı okumaya gidermiş, yâni günümüzün kütüphanesi gibi ama buralarda çok güzel sohbetlerde yapıldığı için uzun süren sohbetlerde gelen misafirlere ikram edilirmiş, kışın sıcak, yazın soğuk olarak, bilhassa kışın soğuğundan koruyucu özelliği olduğu söyleniyor ), bağışıklık sistemini güçlendirdiği biliniyor, içindeki bitkilerin çoğunu biliyoruz, ama kebabe bitkisi tane karabiberden biraz büyükçe ve ucunda küçük kuyruğa benzeyen bir parçası var, onun için halk arasında kuyruklu bahar diye bilinir bazı yerlerde, Ama baharat satan yerlerden mutlaka bulabilirsiniz, Hepside aktarlarda bulunan bitkiler, kurutulmuş, odunsu kök bitkiler, kaynatılıyor, en son şekerle kaynatılıyor, onun için uzun süre saklanabilir, her zaman elinizin altında hazır, ister sıcacık çay gibi veya normal su ile şerbet olarak içebilirsiniz, çok lezzetli çok harika bir kokusu var, misafirlerinize ikram için çok güzel bir tarif, akşamları normal çay yerine bir bardak bunu için, tadı çok hoş, bu tarifi yapmasanız da bir deftere kaydedin, unutulmasın, değerli bir tarif çünkü En azından benim için öyle Şimdi yapalım,
Tozşeker ve loğusa şekerini kıyıya çekelim, onları en son kullanacağız, bütün odunsu kök bitkileri güzelce yıkayıp tencereye alalım, üzerine tam beş litre içme suyunu ilave ederek kaynamaya koyalım, fokurdamaya başladığı zaman ateşi çok kısmadan orta ateşte ortasından kaynaya kaynaya tam iki saate yakın kaynatalım, süre sonunda ocağı kapatalım, eğer yapabilirseniz sıcağa dayanıklı bir süzgüden bütün o bitkileri süzelim, temiz suyunu başka tencereye böylece aktaralım, tekrar orta ateşte şekeri ve loğusa şekerini ilave ederek bir yarım saat kadar daha kaynatalım, sonrasında ılınınca kavanozlara koyarak sıkıca kapatalım, serin bir yerde muhafaza edelim, ben buzdolabına koyuyorum, bu malzemeden dört kavanoz çıkıyor, çok derseniz, malzemeyi yarı yarıya azaltarak yapabilirsiniz
İçmek istediğinizde çay bardağına bir iki parmak kadar konsantre şerbeti koyarak üzerine kaynamış sıcak su ilave ettikten sonra için, veya su bardağına bir iki parmak kadar koyun, üzerine içme suyunu ilave ederek için, mis gibi kokan Osmanlı şerbetinizi afiyetle içmeniz dileğiyle
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt