ÖSS Öğrencileri için altın yıl alıntı yap 1549313462 1549313462 ossogrencileriicinaltinyil5c58a5bb78d31ossogrencileriicinaltinyil5c58a5bb78d31 http:yazarkafehurriyetcomtrimagesbloghNUcOdLI50dUÜniversiteye hazırlanan öğrenciler, 2008 ÖSS'de olduğu gibi, ÖSS'ye de uğurlu girecek Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Hacı Ali Akın Lisesi Müdürü Ömer Özkaya, liselerin 4 yıla çıkması sebebiyle 2008 ÖSS'ye yalnızca Anadolu ve Fen liseleri mezunlarının katıldığını ve bu mezunların da büyük kısmının üniversitelere yerleştiğini hatırlatarak, Yeni kurulan fakat 2008'de çok eksik öğrenci alabilen üniversiteler de kontenjanı artıracak Böylelikle ÖSS öğrenciler için altın yıl olacakdedi 2008ÖSS'de yaşanan avantajlar ÖSS'de daha da avantaja dönüşecekdiyen Özkaya, 20072008 öğretim yılında liseler 4 yıla çıkarıldığı için mezun vermediğini, dolayısıyla ÖSS'ye başvuran lise son sınıf öğrenci sayısı epeyce eksik olduğunu söyledi 2007ÖSS'ye 800 bin lise son öğrencisi tatbik yapmışken 2008ÖSS'de bu sayı beklemeli öğrencilerle beraber 287 bin olduğunu açıklayan Özkaya, 2008ÖSS'de taban puanların 4 yıllık fakülteler için 185'ten 165'e, meslek yüksek okulları taban puanlarının da 160'dan 145'e düşürüldüğünü, bunun da üniversitelerin kontenjanlarını yüzde 25 oranında artırdığına dikkat çekti Özkaya, Bu olumlu gelişmeler, birçok öğrencinin geçmiş yılların aksine üniversitelere yerleşmelerine neden oldu Özetle üniversite önlerinde yığılma büyük çapta olmasa da kısmen azaltılmış oldudedi Özel Otlukbeli Eğitim Kurumları Hacı Ali Akın Lisesi Müdürü Ömer Özkaya, ÖSS'de ise ayrıca kontenjanlar geçen yıla göre artacağı hem de baraj puanları geçen yıl olduğu gibi düşük olacağı için büyük menfaat getireceğini söyledi En manâlı avantajın, geçen yıl sınava giren 287 bin lise son sınıf öğrencisinin tamamına yakını bir üniversiteye yerleştiği için ÖSS'ye girecek mezun öğrenci sayısı fazla az durumda olması olduğunu kaydeden Ömer Özkaya, Lise son sınıfta okuyan 800 bin civarında öğrenciyi düşündüğümüzde sınava gerçekten giren öğrenci sayısı 1 milyon civarında olacaktır Bu da her iki öğrenciden birinin üniversiteli olması anlamını taşımaktadırdiye konuştu