Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ÖSS sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu

ÖSS sonuçlarının açıklanma tarihi belli oldu
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
ÖSS sonuçlarının açıklanma tarihi emin oldu Coşku dorukta Öğrenci Seçme ve Sipariş Verme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof Dr Ünal Yarımağan, 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanacağını bildirdi Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adayların puanlarını hesaplama işlemlerinin sürdüğünü ifade etti Çalışmaların tamamlanması halinde sınav sonuçlarının erken açıklanabileceğini söyleyen Yarımağan, ''Ancak sınav sonuçlarının açıklanması cumartesi gününden önce mümkün yok derhal bir tarih veremiyorum Önümüzdeki hafta muhakkak açıklanır'' dedi ÖSS sonuçlarıyla birlikte, 21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Tanıdık Olmayan Dil Sınavı (YDS) sonuçları da açıklanacak Sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulacak 722 BİN ADAY AÇIKTA KALACAK BU VESILEYLE, 2010 akademik yılında devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans kontenjanları toplam 534 bin, vakıf üniversitelerinin kontenjanları da 84 bin olarak açıklanmıştı ÖSS'ye 1 milyon 349 bin 782 aday katılmıştı Bu adayların 32 bin 45'i YDS'ye de girmişti ÖSS'ye başvuran aday sayısı ve kontenjanlar göz önüne alındığında, adayların takriben 628 bini devlet ve vakıf üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarına yerleşmeye hak kazanırken, 722 bin civarında namzet açıkta kalacak Açıkta kalmak istemeyen adaylar, Açıköğretim Fakültesi programlarını tercih edebiliyor Açıköğretim programlarında, belirli bazı programlar dıştan kontenjan sınırlaması bulunmuyor Açıköğretim programlarına yerleşebilmek için genel olarak 145 baraj puanını dinmek tatmin edici kabul ediliyor AA  

858,496Konular
981,871Mesajlar
29,913Kullanıcılar
DerieriSon üye
Üst Alt