Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ÖSS tercih formu teslimi başladı

ÖSS tercih formu teslimi başladı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ÖSYM teslim süresi bugün itibariyle başladı

ÖSS tercih formlarını Öğrenci Seçme ve Yatırma Merkezi'ne (ÖSYM) teslim süresi bugün başladı

ÖSS'ye giren adaylardan 145 ve daha artı puan bölge adaylar ile iş yüksekokullarına sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar tercih formu doldurabilecek

ÖSS'de 145164999 arasında puan alan adaylar ön lisans programlarını, 165 ve üzerinde puan bölge adaylar hem ön lisans keza de lisans programlarını tercih edebilecek Sınavsız geçiş için başvuran meslek lisesi mezunu adaylar da kendi alanlarıyla ilgili bölümler arasından tercihte bulunabilecek

ÖSS'de 165 ve üzerinde puan alan adaylar, tercihlerini Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'ndaki Tablo4, Tablo3A ve Tablo3B'den, 145164999 aralarında puan bölge adaylar ise sadece Tablo3A ve Tablo3B'den ve Tablo4'teki Açıköğretim Fakültesi programlarından (İngilizce Öğretmenliği hariç) seçim yapabilecek ÖSS puanına göre ön lisans programı tercih edecek adayların Tablo3A'dan seçim yaparken, önceliğin sınavsız geçiş için başvuran adaylara verildiğini göz önünde bulundurmaları isteniyor

RANDEVU ALINMASI GEREKİYOR

Seçim işlemlerini tamamlayan adaylar, formları internetten veya kullanım merkezleri aracılığıyla ÖSYM'ye gönderebilecek Seçim formları 3 Ağustos Pazartesi gününe değin teslim edilebilecek

Tatbik merkezleri ve internet haricen posta, faks, elektronik posta gibi yollarla tercih bildiriminde bulunulamayacak

Tercihlerini uygulama merkezleri yoluyla yapacak adayların, randevu alması ve kanımca gitmesi gerekiyor Dilekçe Merkezi yoluyla tercih yapacak adayların tercihleri, merkezdeki görevli tarafından sisteme girilecek ve ÖSYM'ye gönderilecek Namzet, operasyon tamamlandıktan sonra görevliden tercih formunun bir örneğini vermesini isteyecek
Namzet, seçim hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyecek

Seçim formunu internet üzerinden göndermek isteyen adayların, bu konuda dikkat etmesi gerekiyor İnternet üzerinden tercih formu gönderecek adaylar, yeniden benzer süre içinde ÖSYM'nin web sayfası üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek Bu operasyon için namzet, TC Kimlik Numarası ve ÖSYS şifresini kullanacak Bu adayların ekranda ''Tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir'' uyarısını görmeleri gerekiyor

24 SEÇIM

Adaylar, 24 yükseköğretim programını seçim edebilecek YÖSS puanlarına tarafından tercih yaparken adayların, ağırlıklı ortaöğretim galibiyet puanlarının, kendi alanına uygun bir programı tercih ettiğinde 08, kendi alanı dışındaki bir programı seçim ettiğinde 03 katsayısı ile çarpılacağını göz önünde bulundurmaları gerekiyor

Kılavuzdaki Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4'deki programlar arasından seçim yapılabilecek Tablo 3A ve Tablo 3B çoğunlukla ön lisans programlarından, Tablo 4 de lisans programlarından oluşuyor Adayların, Tablo 3A'daki programlar için önceliğin sınavsız geçiş hakkı olanlara verildiğini unutmaması isteniyor

Adayların yapacakları 24 tercihin her yerde birkaç tanesini ''puanım yeterli olmayabilir'' endişesine kapılmadan, yalnızca ilgilerini ve en çok istedikleri programları göz önünde bulundurarak belirlemeleri, kazansa bile kaydolmayı istemediği bir programı seçim etmemesi öneriliyor

Aday, ne olursa olsun bir programa yerleşmek istiyorsa tercihlerine, girebileceğini tahmin ettiği programları da eklemesi tavsiye ediliyor

Adayın, 24 seçim hakkının tamamını kullanması gerekmiyor Adaylar sadece 1 seçim yapabilecekleri gibi, 24 tercih de yapabilecek

TERCİHLERDE UYARI EDİLECEK NOKTALAR

Tercih yapılırken özellikle uyarı edilmesi gereken bazı konular da bulunuyor Adayların, seçim ettikleri programların karşı belirtilmiş ''bakınız'' uyarısında gösterilen ve o programa antre için aranan koşulları taşıyıp taşımadıklarını denetim etmeleri gerekiyor Adaylar hem, tercih ettikleri programların kodlarını dürüst yazmaları konusunda da uyarılıyor

Engelli adaylara da ''engelleri yüzünden başarılı olamayacakları yükseköğretim programlarını seçim etmemeleri'' uyarısı yapılıyor

OKUL BİRİNCİLERİ

2008 eğitimöğretim yılında mektep birincisi olanlar için ayrılan kontenjanlar Tablo 3B ve Tablo 4'ün 6 numaralı sütununda gösteriliyor Bir programın öngördüğü mektep türü, yaş, cinsiyet, sağlık durumu gibi tüm şartlar okul birincileri için de aynen geçerli tutuluyor

ÖSS'de başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan ve mektep birincileri kontenjanını göz önünde tutarak, merkezi sıralama ile YÖSS puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek Okul birincileri için ayrılan kontenjanlar sınırlı olduğundan, tercihlerinin tümünü fazla istenen yükseköğretim programları arasından yapan okul birincileri, puanları yeterince yüksek değilse hiçbir programa kayıt hakkı kazanamayabilecek Okul birincilerinin kendilerine sağlanan bu olanaktan yararlanabilmeleri için tercihlerini puan durumlarını göz önünde tutarak, dengelenmiş bir şekilde yapmaları gerekiyor

ÖSYM, seçim işlemlerinin tamamlanmasından daha sonra sipariş verme sonuçlarını Ağustos ayının ortalarına doğru açıklamayı planlıyor *

858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt