Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ÖSYM Puan Hesaplama Yöntemi Değişti ! Az Önce Yapılan Açıklama Şöyle !

ÖSYM Puan Hesaplama Yöntemi Değişti ! Az Önce Yapılan Açıklama Şöyle !
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
ÖSYM 2019 Puan Hesaplama Yöntemi Değişti ! Henüz Yapılan Izah Etme Şöyle ! 2019 ösym lys puan hesaplama 2019 ösym yeni puan sistemi Sevgili melekler, üniversite sınavına giren öğrenciler 2019 ÖSYM sınav sonuçları için haber beklerken, 1 saat dek önce ÖSYM yeni puan sistemi ile ilgili bir tanımlama yaptı 2019 ÖSYM LYS puan hesaplama sisteminde ama yenilikle ilgili bilgiler şöyle 1549040803 1549040803 osym2019puanhesaplamayontemidegistiazonceyapilanaciklamasoyle5c547ca7c61c0osym2019puanhesaplamayontemidegistiazonceyapilanaciklamasoyle5c547ca7c61c0 osym2019puanhesaplamayontemidegistiazonceyapilanaciklamasoyle5c547ca7c61c0 ÖSYM, YÖK’ün 30 Kasım1 Aralık 2011 tarihli kararı ile yayımı yerinde yer alan ’’2019ÖSYS Kılavuzu’’nun ilk halindeki hesaplama yönteminin uygulanmasına karar verildiğini bildirdi Buna göre, üniversiteye yerleştirmede puan hesaplanırken Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) yerine adayların Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) başlıca alınacak ÖSYM’nin yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun yayımlanması ve yatırma puanlarının hesaplanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, YÖK tarafından; Danıştay 8 Dairesi’nin kararı ışığında ÖSYM Başkanlığınca, 2019 yılı için yükseköğretime atama puanları hesaplanırken Yükseköğretim Kurulu’nun 30 Kasım1 Aralık 2011 tarihli kararıyla yayımı yerinde bulunan ’’2019Öğrenci Seçme ve Yatırma Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’’na kadar işlem tesisi suretiyle uygulanmasına karar verildiği bildirildi Açıklamaya tarafından, bu karar gereğince 16 Temmuz 2019 tarihinde ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanan 2019ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yeniden düzenlenerek en kısa sürede adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacak Adayların bu kılavuzu özenle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları peşine düşüp takip etmeleri gerekiyor YÖK kadar verilen bu karar doğrultusunda adayların sipariş verme puanlarının hesaplanması işlemlerine başlandı Kara göre, ’’2019ÖSYS Kılavuzu’’nun ilk halindeki hesaplama yöntemi uygulanacak Adayların üniversiteye sıralama puanı hesaplanırken Ortaöğretim Başarı Puanı yerine Ağırlıklı Ortaöğretim Galibiyet Puanı alınacak Danıştay’ın kararı Danıştay 8 Dairesi, 12 sınıf öğrencilerinin kılavuzun ortaöğretim galibiyet puanını aranjör bölümünün yürütmesinin durdurulması istemiyle açtığı davayı, ’’2019 ÖSYS Kılavuzu’nun revize edilmiş halinin dava konusu edilen ’Ortaöğretim Başarı Puanı’ başlıklı 6 kısmının 2019 yılı yükseköğretim yatırma işlemleri için uygulanma kabiliyetini yitirdiği’’ gerekçesiyle reddetmişti Daire kararında, ’’2547 sayılı Kanun’un 12 Temmuz 2019’de yürürlüğe giren geçici 62 maddesi ve madde gerekçesinden anlaşıldığı üzere, Ortaöğretim Galibiyet Puanı hesaplama yönteminin, 2019 yılı içinde yapılacak yükseköğretim sıralama işlemlerinde uygulanmayacağı, 2019 yılı koyma işlemlerinde Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 30 Kasım ve 1 Aralık 2011 tarihli kararıyla yayıma yerinde yer alan 2019 ÖSYS Kılavuzu’nun ilk halinde öngörülen hesaplama yönteminin uygulanacağı’’ vurgulanmıştı süre  

858,465Konular
981,138Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt