Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Otistik Bireylerin Hakları

0
65

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0

Otistik insanlar; Avrupa'lı nufusun sahip olduğu, kendileri icin uygun ve yararlı olan butun haklara aynen sahip olmalıdırlar

Bu haklar, her ulkede yapılacak yasal duzenlemelerle, ozendirilmeli, uygulanmalı ve korunmalıdır

Zihinsel Engelli Kişilerin Hakları (1975) ve Engelli Kişilerin Hakları (1975) konulu Birleşmiş Milletler Bildirgeleri ve İnsan Hakları konusundaki diğer ilgili bildirgeler dikkate alınmalı ve bunlara otistik bireylere ait olarak aşağıdakiler eklenmelidir

OTİSTİK KİŞİLERİN;

Yeteneklerinin elverdiği olcude bağımsız ve eksiksiz bir yaşam surmeye,
Kolay ulaşılabilir, tarafsız ve doğru tıbbi yardım almaya,
Kolay ulaşılabilir ve uygun eğitim almaya,
Ve onların temsilcilerinin; geleceklerini etkileyen kararlar alınırken, olanaklar elverdiği olcude, katılımda bulunmaya ve isteklerinin dikkate alınmasına ve saygı gormesine,
Yararlanabilecekleri, elverişli barınma olanaklarına sahip olmaya,
Saygın, bağımsız bir uretken hayat surdurebilmeleri icin gerekli; malzeme, yardım ve destek hizmetlerini alabilmeye,
Otistik bireylerin, yiyecek, giyecek, barınma ve diğer gereksinimlerini karşılamaya yetecek bir gelir veya ucrete sahip olmaya,
Refahlarını temin etmek icin sağlanan hizmetlerin geliştirilmesinde ve yonetilmesinde, olanaklar elverdiği olcude, katılımda bulunmaya,
Fiziksel, zihinsel ve ruhsal iyilikleri icin; koruyucu onlemler ve bireyin menfaatleri onde tutularak planlanmış tıbbi ve medikal tedavileri de kapsayan uygun tıbbi yardım almaya,
Ayırımcı ve tekduze olmayan, bireyin yeteneklerini ve tercihlerini dikkate alan bir iş hayatına ve meslek eğitimi olanağına sahip olmaya,
Seyahat ve hareket ozgurluğune sahip olmaya,
Kultur, eğlence, sosyal, spor faaliyetlerine katılma ve bunlardan yararlanmaya,
Toplum icindeki butun faaliyetlerden, hizmetlerden ve aktivitelerden eşit yararlanmaya,
Evlilik dahil, butun cinsel ve diğer ilişkilere baskı altında kalmaksızın sahip olmaya,
Ve temsilcilerinin yasal olarak temsil edilme, yardım alma ve butun kanuni haklarının korunmasına,
Psikiatri hastanelerinde veya diğer bakım enstitulerinde korku icinde yaşamaktan ve izole edilmekten korunmaya,
Kotu muamele gormekten ve ihmale uğramaktan korunmaya,
Farmakolojik olarak suistimal edilmekten korunmaya,
Ve temsilcilerinin kendileri ile ilgili butun kişisel, tıbbi, psikolojik, psikiatrik ve eğitimsel kayıtlara ulaşabilmeye, HAKLARI VARDIR

Alıntı

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,328Kullanıcılar
rescore11Son üye
Üst Alt