Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Otistik cocukların eğitimi

Otistik cocukların eğitimi
0
110

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
otistik cocukları eğitirken nelere dikkat etmeliyiz?

Cevap: Otistik cocukların eğitimi

Otizmin tedavisi konusunda yapılan bircok calışma sonucuna gore,en iyi tedavinin eğitim olduğu anlaşılmıştırBu nedenle otistik cocukların eğitimine olabildiğince erken yaşta başlamak cok onemlidirEğitimde oncelikle oğrenmeye hazırlık(goz kontağı,oturma,dikkat suresi),iletişim ve oz bakım becerileri olacak şekilde kolaydan zora doğru bir sıra izlenmelidir

Beceri oğretiminde sure;becerinin her bir basamağında,otistik birey beceriyi kendi kendine yardımsız yapabilene kadar devam edilir

Beceri oğretiminde ortam;oğreteceğimiz beceriye uygun olmalıdır(Ornimagesotistikcocuklarinegitimi5b01cf1f4e315pngiş fırcalama becerisi oğretilirken,bunu her zaman dişini fırcaladığı banyo ortamında gercekleştirmek daha uygun olacaktır)Ayrıca beceri oğretimi yapılacak ortamın, cocuğun dikkatini dağıtacak materyal ve oyuncaklardan arındırılmış olması gerekmektedir

Beceri oğretiminde tutarlılık;cocuğun yakın cevresindeki diğer kişilerin de planlanan beceri oğretiminden haberdar edilmesi ve onların da eğitimci gibi davranması sağlanmalıdır

Beceri oğretiminde oncelik;oğretimi yapılacak becerinin gunluk yaşamdaki yeri ve onemi,o becerinin oncelikli olarak secilmesinde belirleyici bir olcut olmalıdır(Orn:Ozbakım becerileri:tuvalet,yemek yeme,vb) gunluk yaşamda daha sık karşılaşılmasından ve kazanılmadığında buyuk problemlere yol acabileceğinden dolayı oncelikli olmalıdır

Beceri oğretiminde uygunluk;oğretilecek beceriler cocuğun yaşına ve performansına uygun olmalıdırOrn;3 yaşında olan ve el becerisi yeterince gelişmemiş olan cocuğunuza ayakkabısının bağcığını kendi başına bağlamasına yonelik eğitim vermek uygun değildir

Beceri oğretimin de onkoşullar;oğretimi yapılacak beceriler birbirinin onkoşul becerisi olabilmektedirOrn:tuvalet becerisini kazandırmadan once,onkoşul beceri olarak uygun oturma becerisinin kazandırılması gerekmektedir

Beceri oğretiminde odullendirme;bir becerinin yeni oğretilmeye başlandığı zamanlarda cocuğu beceriyi her tamamlayışında odullendirmek gerekirBeceriyi tam olarak yapmaya başladığında oduller seyrekleştirilirAncak sozel ovguler surekli kullanılmaya devam edilir

Eğitim programları yapılandırılmış ortam olarak adlandırdığımız,bir yetişkin ve bir cocuğun birlikte olduğu,ceşitli oğretim tekniklerinin kullanıldığı,uyarıcısız ortamda uygulanır Cocuğun yapılandırılmış ortamda kazandığı becerileri,başka ortamlarda da kullanabilmesi icin uygulanan genelleştirme programları da eğitimde temel taşlardır Cocuklarımıza olabildiğince erken yaşta teşhis konması,eğitime erken başlanması,cocuklarımız hazır oldukları zaman normal eğitim kurumlarına devam edebilmeleri temel amacımız olmalıdır

858,497Konular
981,900Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt