iltasyazilim
FD Üye
Otlu Fırın Somon
2 adet takoz somon
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
Birkaç dal taze kekik
2 diş sarımsak
2 tutam ekmek kırıntısı
Çeyrek limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet chili biberi
Tuztaze çekilmiş karabiber
1 adet patates
1 büyük kırmızı soğan
Limon suyu
Somon takozlarını tuz ve karabiberle baharatlandırın
Maydonoz, dereotu ,taze kekik ve chili biberini ince kıyın
Sarımsakları ezin
Hepsini limon suyu, hardal, tereyağı ve ekmek kırıntısıyla birlikte karıştırın
Somonların her iki yüzünü bu karışımla kaplayın
Patatesi halka şeklinde çok ince doğrayın Fırın kabının tabanına dizin Üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve az su ilave edin Somonları patateslerin üzerine koyun Soğan halkalarını serpiştirin
Arada balığı çevirerek 3540 dakika fırında pişirin
Alıntıdır
2 adet takoz somon
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
Birkaç dal taze kekik
2 diş sarımsak
2 tutam ekmek kırıntısı
Çeyrek limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet chili biberi
Tuztaze çekilmiş karabiber
1 adet patates
1 büyük kırmızı soğan
Limon suyu
Somon takozlarını tuz ve karabiberle baharatlandırın
Maydonoz, dereotu ,taze kekik ve chili biberini ince kıyın
Sarımsakları ezin
Hepsini limon suyu, hardal, tereyağı ve ekmek kırıntısıyla birlikte karıştırın
Somonların her iki yüzünü bu karışımla kaplayın
Patatesi halka şeklinde çok ince doğrayın Fırın kabının tabanına dizin Üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve az su ilave edin Somonları patateslerin üzerine koyun Soğan halkalarını serpiştirin
Arada balığı çevirerek 3540 dakika fırında pişirin
Alıntıdır