iltasyazilim
FD Üye
Otlu Gözleme Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı koyu ayran
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Aldığı kadar un
Harç malzemeleri:
*750 gr Ispanak
*67 adet taze soğan
*Yarım demet maydanoz dereotu
*Isırgan rezene
*1 su bardağı beyaz peynir
*Az tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
Otlu Gözleme Tarifi Yapılışı Derin bir kaseye biraz un ilave edip ortasını açıyoruz Maya, tuz, su, ayran, zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapıyoruz
Yeşillikleri yıkayıp doğruyoruz Isırganım yoktu ballı baba koydum Geniş bir kapta yeşillikler, ufalanmış peynir, tuz ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp un ile açıyoruz Yarısına harcımızdan koyup kapatıyoruz Kenarları parmağımızla bastırıyoruz ve orta ateşte ısıttığımız tavaya alıp pişiriyoruz Tavadan aldıklarımıza sıcakken tereyağ sürüp tavaya alıyoruz
İç malzeme bittiğinde hala hamurunuz varsa yine açıp tavada pişirebilirsiniz
Anlatımı uzun ama yapımı kısa Afiyet olsun
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı su
*1 çay bardağı koyu ayran
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*Aldığı kadar un
Harç malzemeleri:
*750 gr Ispanak
*67 adet taze soğan
*Yarım demet maydanoz dereotu
*Isırgan rezene
*1 su bardağı beyaz peynir
*Az tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
Otlu Gözleme Tarifi Yapılışı Derin bir kaseye biraz un ilave edip ortasını açıyoruz Maya, tuz, su, ayran, zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yapıyoruz
Yeşillikleri yıkayıp doğruyoruz Isırganım yoktu ballı baba koydum Geniş bir kapta yeşillikler, ufalanmış peynir, tuz ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça koparıp un ile açıyoruz Yarısına harcımızdan koyup kapatıyoruz Kenarları parmağımızla bastırıyoruz ve orta ateşte ısıttığımız tavaya alıp pişiriyoruz Tavadan aldıklarımıza sıcakken tereyağ sürüp tavaya alıyoruz
İç malzeme bittiğinde hala hamurunuz varsa yine açıp tavada pişirebilirsiniz
Anlatımı uzun ama yapımı kısa Afiyet olsun