iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Tencere, Tava (2 adet), Çukur Kap, Süzgeç, Bıçak, Kepçe, Fırın tepsisi, Tahta kaşık, Kesme tahtası, Fırça
Havuç (1 adet, rendelenmiş), Kabak (1 adet, kabukları rendelenmiş), Soğan (1 adet), Maydanoz (45 dal tutam), Domates (2 adet), Un (1 su bardağı), Yumurta (2 adet), Beyaz peynir (2 çorba kaşığı), Kaşar peyniri (2 çorba kaşığı), Salça (1 çorba kaşığı), Dereotu (34 dal), Ispanak (45 dal), Kara lahana (34 yaprak), Süt (15 su bardağı), Zeytinyağı (2 çay bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Püf Noktası
Sıvıyağ ya da zeytinyağı kullanılması önerilir İsteğe göre radika veya diğer otlar krebin malzemesine eklenebilir Kara lahana yerine pazı da kullanabilirsiniz
Adım Adım Pişirme
11 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın Tencereye 1 çay bardağı sıvıyağ koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine 1 adet rendelenmiş havuç ve kabağı ilave edin ve karıştırın 45 dal ıspanağı ve 34 yaprak kara lahanayı tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin 34 dal maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp tencereye ekleyin Tüm malzemeyi, bir kaç dakika kavrulduktan sonra ocağı kapatarak soğumaya bırakın
2 Krep Hamuru: Derin bir kapta 15 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpın Tavayı ateşte biraz ısıtın Üzerine hazırladığınız kreb hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökün Krebi 1 dakika tavada pişirdikten sonra ters çevirerek 1 dakika daha öbür tarafının da pişmesini sağlayın ve tavadan alın
Beyaz peyniri elinizle parçalayarak hazırlayıp soğuttuğunuz harca serpin Hazırladığınız iç malzemeyi kreplerin içine yeterince koyun ve krepleri kare şeklinde sarın ve tepsiye dizin
3 Sos Hazırlığı: Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı dökün 2 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın Domatesleri, salçayı, tuzu, karabiberi de ekledikten sonra domatesler eriyene kadar karıştırın Hazır olan sosu kreplerin üzerine dökün
4 Domates sosunun üzerine rendelenmiş kaşarları da serptikten sonra krebi fırına verebilirsiniz 200 derecede yaklaşık 10 dakika kaşarlar eriyene kadar bekletin Pişirdiğiniz krebinizi biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz
Tencere, Tava (2 adet), Çukur Kap, Süzgeç, Bıçak, Kepçe, Fırın tepsisi, Tahta kaşık, Kesme tahtası, Fırça
Havuç (1 adet, rendelenmiş), Kabak (1 adet, kabukları rendelenmiş), Soğan (1 adet), Maydanoz (45 dal tutam), Domates (2 adet), Un (1 su bardağı), Yumurta (2 adet), Beyaz peynir (2 çorba kaşığı), Kaşar peyniri (2 çorba kaşığı), Salça (1 çorba kaşığı), Dereotu (34 dal), Ispanak (45 dal), Kara lahana (34 yaprak), Süt (15 su bardağı), Zeytinyağı (2 çay bardağı), Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Püf Noktası
Sıvıyağ ya da zeytinyağı kullanılması önerilir İsteğe göre radika veya diğer otlar krebin malzemesine eklenebilir Kara lahana yerine pazı da kullanabilirsiniz
Adım Adım Pişirme
11 adet soğanı ince dilimler halinde doğrayın Tencereye 1 çay bardağı sıvıyağ koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine 1 adet rendelenmiş havuç ve kabağı ilave edin ve karıştırın 45 dal ıspanağı ve 34 yaprak kara lahanayı tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin 34 dal maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp tencereye ekleyin Tüm malzemeyi, bir kaç dakika kavrulduktan sonra ocağı kapatarak soğumaya bırakın
2 Krep Hamuru: Derin bir kapta 15 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpın Tavayı ateşte biraz ısıtın Üzerine hazırladığınız kreb hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökün Krebi 1 dakika tavada pişirdikten sonra ters çevirerek 1 dakika daha öbür tarafının da pişmesini sağlayın ve tavadan alın
Beyaz peyniri elinizle parçalayarak hazırlayıp soğuttuğunuz harca serpin Hazırladığınız iç malzemeyi kreplerin içine yeterince koyun ve krepleri kare şeklinde sarın ve tepsiye dizin
3 Sos Hazırlığı: Tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı dökün 2 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın Domatesleri, salçayı, tuzu, karabiberi de ekledikten sonra domatesler eriyene kadar karıştırın Hazır olan sosu kreplerin üzerine dökün
4 Domates sosunun üzerine rendelenmiş kaşarları da serptikten sonra krebi fırına verebilirsiniz 200 derecede yaklaşık 10 dakika kaşarlar eriyene kadar bekletin Pişirdiğiniz krebinizi biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz