iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
3 adet yumurta 12 çay bardağı sıvı yağ 12 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep 200 gram lor peyniri 4 adet kurutulmuş domates 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber 1 adet orta boy dolmalık sarı biber 14 demet maydanoz 14 demet dereotu 14 demet nane 1 tatlı kaşığı kekik 1 dal biberiye 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPILIR?
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri küçük parçalar halinde doğrayın Yapraklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın Biberiyeyi ayıklayın Kurutulmuş domatesleri uzun ince şeritler halinde kıyın Un, kabartma tozu ve mahlebi, derin bir kaba eleyin Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü ayrı bir kapta çırpın Çırpılmış sıvı malzemeleri elenmiş kuru malzemelere katın Un topakları hafif hafif açılana kadar bir çatal yardımıyla karıştırın Lor peynirinin yarısı, incecik kıyılmış yeşillikler, kurutulmuş domates, biberiye parçaları, renkli dolmalık biber küpleri, tuz, karabiber ve kekik ekleyin Çatalla karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün Hazırladığınız otlu karışımı yağlanmış muffin kalıplarına kabarma payını da hesaba katarak paylaştırın Kalan lor peynirini üzerlerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar pişirin Kürdan testiyle iç kısımlarının iyice pişip pişmediklerini kontrol edin Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıplarından kolayca çıkarttığınız otlu muffinleri ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın
3 adet yumurta 12 çay bardağı sıvı yağ 12 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı yoğurt 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı mahlep 200 gram lor peyniri 4 adet kurutulmuş domates 1 adet orta boy dolmalık kırmızı biber 1 adet orta boy dolmalık sarı biber 14 demet maydanoz 14 demet dereotu 14 demet nane 1 tatlı kaşığı kekik 1 dal biberiye 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber
NASIL YAPILIR?
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri küçük parçalar halinde doğrayın Yapraklarını ayıkladıktan sonra bol suda yıkayıp kuruttuğunuz maydanoz, dereotu ve naneyi incecik kıyın Biberiyeyi ayıklayın Kurutulmuş domatesleri uzun ince şeritler halinde kıyın Un, kabartma tozu ve mahlebi, derin bir kaba eleyin Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü ayrı bir kapta çırpın Çırpılmış sıvı malzemeleri elenmiş kuru malzemelere katın Un topakları hafif hafif açılana kadar bir çatal yardımıyla karıştırın Lor peynirinin yarısı, incecik kıyılmış yeşillikler, kurutulmuş domates, biberiye parçaları, renkli dolmalık biber küpleri, tuz, karabiber ve kekik ekleyin Çatalla karıştırma işlemini kısa bir süre daha sürdürün Hazırladığınız otlu karışımı yağlanmış muffin kalıplarına kabarma payını da hesaba katarak paylaştırın Kalan lor peynirini üzerlerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar pişirin Kürdan testiyle iç kısımlarının iyice pişip pişmediklerini kontrol edin Oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıplarından kolayca çıkarttığınız otlu muffinleri ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın