Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Otlu Peynirli Baklava Böreği

Otlu Peynirli Baklava Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Otlu Peynirli Baklava Böreği Malzemeleri
12 adet baklava yufkası

Yufka Arası Sosu için Malzemeler
1 adet yumurta
¾ su bardağı süt
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr tereyağı – erimiş

İç Harcı için Malzemeler
2 su bardağı beyaz peynir – ufalanmış
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5 – 6 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Tuz
Karabiber

Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayırın ve ince kıyın Taze soğanı ince ince dilimleyin Beyaz peyniri ufalayın ve kalan iç harç malzemeleri ile karıştırın

Başka bir karıştırma kabında yufkaların arasına sürmek için süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve eritilmiş tereyağını çırpın

Fırın tepsinize iki adet baklava yufkasını, kenarlardan taşacak şekilde üst üste açın Üzerine arasına sürmek için hazırladığınız sostan 2 yemek kaşığı koyup sürün

Ardından 4 yaprağı da ayrı ayrı aralarına harç sürerek yine kenarları taşacak şekilde açın Üzerine hazırladığınız peynirli harcın tamamını koyun

Tekrar alt kattaki yufkalara yaptığınız gibi aralarına harç sürerek 6 adet yufkayı yerleştirin En üste 1 adet yumurtanın sarısını sürüp üzerini çörekotu ile süsleyin

180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılık servis edin

 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt