iltasyazilim
FD Üye
Otlu Peynirli Baklava Böreği Malzemeleri
12 adet baklava yufkası
Yufka Arası Sosu için Malzemeler
1 adet yumurta
¾ su bardağı süt
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr tereyağı – erimiş
İç Harcı için Malzemeler
2 su bardağı beyaz peynir – ufalanmış
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5 – 6 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Tuz
Karabiber
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayırın ve ince kıyın Taze soğanı ince ince dilimleyin Beyaz peyniri ufalayın ve kalan iç harç malzemeleri ile karıştırın
Başka bir karıştırma kabında yufkaların arasına sürmek için süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve eritilmiş tereyağını çırpın
Fırın tepsinize iki adet baklava yufkasını, kenarlardan taşacak şekilde üst üste açın Üzerine arasına sürmek için hazırladığınız sostan 2 yemek kaşığı koyup sürün
Ardından 4 yaprağı da ayrı ayrı aralarına harç sürerek yine kenarları taşacak şekilde açın Üzerine hazırladığınız peynirli harcın tamamını koyun
Tekrar alt kattaki yufkalara yaptığınız gibi aralarına harç sürerek 6 adet yufkayı yerleştirin En üste 1 adet yumurtanın sarısını sürüp üzerini çörekotu ile süsleyin
180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılık servis edin
12 adet baklava yufkası
Yufka Arası Sosu için Malzemeler
1 adet yumurta
¾ su bardağı süt
¼ su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 gr tereyağı – erimiş
İç Harcı için Malzemeler
2 su bardağı beyaz peynir – ufalanmış
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
5 – 6 dal taze soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam pul biber
Tuz
Karabiber
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayırın ve ince kıyın Taze soğanı ince ince dilimleyin Beyaz peyniri ufalayın ve kalan iç harç malzemeleri ile karıştırın
Başka bir karıştırma kabında yufkaların arasına sürmek için süt, zeytinyağı, kabartma tozu ve eritilmiş tereyağını çırpın
Fırın tepsinize iki adet baklava yufkasını, kenarlardan taşacak şekilde üst üste açın Üzerine arasına sürmek için hazırladığınız sostan 2 yemek kaşığı koyup sürün
Ardından 4 yaprağı da ayrı ayrı aralarına harç sürerek yine kenarları taşacak şekilde açın Üzerine hazırladığınız peynirli harcın tamamını koyun
Tekrar alt kattaki yufkalara yaptığınız gibi aralarına harç sürerek 6 adet yufkayı yerleştirin En üste 1 adet yumurtanın sarısını sürüp üzerini çörekotu ile süsleyin
180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılık servis edin