iltasyazilim
FD Üye
Otlu, Peynirli Cızlama Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım demet maydanoz
*1 avuç ince kıyım ıspanak yaprağı
*1 fincan küpecik peyniri
*2 yumurta
*½(yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 litre süt
*2 su bardağı un(boza kıvamına gelene dek un azar eklenir)
*56 dal taze nane ince kıyılmış
*½ (yarım) paket kabartma tozu
*1 avuç taze ince kıyılmış dere otu
*1 tatlı kaşığı tuz
Otlu, Peynirli Cızlama Tarifi Yapılışı Derin bir kaba süt, sıvı yağ, tuz, yumurta, kabartma tozu mikserle çırp Yeşillikler ve peyniri koy elinle karıştır Kıvam boza kıvamında olacak Teflon geniş bir tavaya 1 er çorba kaşığı yağ koyup 1 er kepçe 1 er kepçe dökerek tek tek karışım bitene dek ocakta pişir Sonra servis tabağına üst üste koyup servise hazır hale getiriyoruz
*Yarım demet maydanoz
*1 avuç ince kıyım ıspanak yaprağı
*1 fincan küpecik peyniri
*2 yumurta
*½(yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 litre süt
*2 su bardağı un(boza kıvamına gelene dek un azar eklenir)
*56 dal taze nane ince kıyılmış
*½ (yarım) paket kabartma tozu
*1 avuç taze ince kıyılmış dere otu
*1 tatlı kaşığı tuz
Otlu, Peynirli Cızlama Tarifi Yapılışı Derin bir kaba süt, sıvı yağ, tuz, yumurta, kabartma tozu mikserle çırp Yeşillikler ve peyniri koy elinle karıştır Kıvam boza kıvamında olacak Teflon geniş bir tavaya 1 er çorba kaşığı yağ koyup 1 er kepçe 1 er kepçe dökerek tek tek karışım bitene dek ocakta pişir Sonra servis tabağına üst üste koyup servise hazır hale getiriyoruz