iltasyazilim
FD Üye
Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*100 gr margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*3 su bardağı un
*Yarım demet dereotu
*1 adet yumurta
*1 adet yumurta akı
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 çorba kaşığı sirke
Üzeri İçin:
*1 yumurta sarısı
*Dilerseniz arasına beyaz peynir kullanabilirsiniz
Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Dereotlarının saplarını kesip atalım ve sadece ince ince kıyacağımız üst kısımlarını kullanalım
*2 su bardağı unu bir kaba boşalttıktan sonra unun ortasına dereotlarını koyalım
*Üzerine margarin ve sıvı yağ ilave edelim
*1 tam yumurtayı ve 1 yumurta sarısını harca ekleyelim
*Sonrasında harcın üzerine yoğurdu ekleyip tuzu serpelim
*Küçük bir kabın içerisine sirkeyi ve kabartma tozunu döküp iyice karıştıralım
*Hazırladığımız sirkeli karışımı harca ilave ettikten sonra bir elimizle yoğurmaya başlayalım
*Kalan bir bardak unu da ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim
*Püf Noktası:Hamuru yoğurduktan üzerine bir bez örtüp 30 dakika buzdolabında bekletirseniz şekil vermeniz daha kolay olacaktır ve poğaçalarınız daha puf puf olacaktır
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak ve üzerine bastırarak hamuru açalım
*Açtığımız hamuru yarım ay şeklinde katlayıp birbirine değen kenarlarını bastırarak yapıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim
*100 gr margarin
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*3 su bardağı un
*Yarım demet dereotu
*1 adet yumurta
*1 adet yumurta akı
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çay kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 çorba kaşığı sirke
Üzeri İçin:
*1 yumurta sarısı
*Dilerseniz arasına beyaz peynir kullanabilirsiniz
Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Dereotlarının saplarını kesip atalım ve sadece ince ince kıyacağımız üst kısımlarını kullanalım
*2 su bardağı unu bir kaba boşalttıktan sonra unun ortasına dereotlarını koyalım
*Üzerine margarin ve sıvı yağ ilave edelim
*1 tam yumurtayı ve 1 yumurta sarısını harca ekleyelim
*Sonrasında harcın üzerine yoğurdu ekleyip tuzu serpelim
*Küçük bir kabın içerisine sirkeyi ve kabartma tozunu döküp iyice karıştıralım
*Hazırladığımız sirkeli karışımı harca ilave ettikten sonra bir elimizle yoğurmaya başlayalım
*Kalan bir bardak unu da ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim
*Püf Noktası:Hamuru yoğurduktan üzerine bir bez örtüp 30 dakika buzdolabında bekletirseniz şekil vermeniz daha kolay olacaktır ve poğaçalarınız daha puf puf olacaktır
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayarak ve üzerine bastırarak hamuru açalım
*Açtığımız hamuru yarım ay şeklinde katlayıp birbirine değen kenarlarını bastırarak yapıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim