iltasyazilim
FD Üye
Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr margarin
*12 (yarım) su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*34 (bir yarımir çeyrek) paket yaş maya (42gr olan paketlerin)
*5 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 tatlı kaşığı mısır unu
*1 yumurta akı hamura, sarısı üstüne
*23 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
*Aldığı kadar un
Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı Hayırlı günler öncelikle Yumuşacık ve çok pratik bi tarif Denemenizi öneririm Kesinlikle pişman olmayacaksınız
İlk önce un elenir Su, süt, sıvı yağ, hafif ısıtılır Kabın bir kenarında sıvı malzemeler, şeker ve maya karıştırılır Tuz ve mısır unu yumuşak margarin de ilave edilip hamur yoğrulur Hamur toparlanmaya başlayınca dereotu ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğrulur Yağlı bir hamur olduğu için ? yapışmaz 15 dakika dinlendirilip şekil verilir Üzerine yumurta sürülür Tepsi mayasını da alınca önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir Afiyet ? olsun ,
*200 gr margarin
*12 (yarım) su bardağı süt
*12 (yarım) su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*34 (bir yarımir çeyrek) paket yaş maya (42gr olan paketlerin)
*5 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 tatlı kaşığı mısır unu
*1 yumurta akı hamura, sarısı üstüne
*23 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
*Aldığı kadar un
Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı Hayırlı günler öncelikle Yumuşacık ve çok pratik bi tarif Denemenizi öneririm Kesinlikle pişman olmayacaksınız
İlk önce un elenir Su, süt, sıvı yağ, hafif ısıtılır Kabın bir kenarında sıvı malzemeler, şeker ve maya karıştırılır Tuz ve mısır unu yumuşak margarin de ilave edilip hamur yoğrulur Hamur toparlanmaya başlayınca dereotu ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğrulur Yağlı bir hamur olduğu için ? yapışmaz 15 dakika dinlendirilip şekil verilir Üzerine yumurta sürülür Tepsi mayasını da alınca önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir Afiyet ? olsun ,