iltasyazilim
FD Üye
Otlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*34 su bardağı kadar un
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
İç malzemesi :
*1 kase lor
*2 adet taze soğan
Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bol otlu poğaçamız için otları yıkayıp suyunu iyice süzelim ve ince ince kıyalım taze soğanı lorla karıştıralım
Yoğurma kabına yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, bir bütün yumurtayı ve bir yumurtanın akını ( bir sarı üzerine sürmek için ayıralım ) karbonatı, tuzu alıp hepsini karıştıralım, içine kabartma tozu ve unu ekleyerek hamuru yoğuralım, yoğrulan hamura dereotu ve maydanozu ilave ederek biraz daha yoğuralım
Tepsiye yağlı kağıt serelim, hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayalım elimizle açalım içine biraz lor koyarak kapatalım tepsiye yerleştirelim, ister yuvarlak ister yarım ay şeklinde yapabilirsiniz ( dilerseniz iç malzeme koymadan küçük küçük top top yaparak ta olabilir hangisini tercih ederseniz ) hamur bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim, önceden ısıtılmış 200 derecede yirmi beş dakika kadar kontrollü pişirelim, yada kendi pişirmenize göre ayarlayın
Fırından çıkarıp üzerini ince mutfak beziyle örterek dinlendirin
Sonrasında dilediğiniz zaman servise hazırdır
Afiyetler olsun
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı tereyağ
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*34 su bardağı kadar un
*Yarım demet maydanoz
*Yarım demet dereotu
İç malzemesi :
*1 kase lor
*2 adet taze soğan
Otlu Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bol otlu poğaçamız için otları yıkayıp suyunu iyice süzelim ve ince ince kıyalım taze soğanı lorla karıştıralım
Yoğurma kabına yumuşak tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, bir bütün yumurtayı ve bir yumurtanın akını ( bir sarı üzerine sürmek için ayıralım ) karbonatı, tuzu alıp hepsini karıştıralım, içine kabartma tozu ve unu ekleyerek hamuru yoğuralım, yoğrulan hamura dereotu ve maydanozu ilave ederek biraz daha yoğuralım
Tepsiye yağlı kağıt serelim, hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayalım elimizle açalım içine biraz lor koyarak kapatalım tepsiye yerleştirelim, ister yuvarlak ister yarım ay şeklinde yapabilirsiniz ( dilerseniz iç malzeme koymadan küçük küçük top top yaparak ta olabilir hangisini tercih ederseniz ) hamur bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim, önceden ısıtılmış 200 derecede yirmi beş dakika kadar kontrollü pişirelim, yada kendi pişirmenize göre ayarlayın
Fırından çıkarıp üzerini ince mutfak beziyle örterek dinlendirin
Sonrasında dilediğiniz zaman servise hazırdır
Afiyetler olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.