Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Otobiyografi Örnegi

Otobiyografi Örnegi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Otobiyografi Örnegi Ögrenci için olursa iyi olur

Cevap: Otobiyografi Örnegi

Bir düşünürün, bir sanatçının, bir sporcu veya ünlü bir kişinin kendi yaşam öyküsünü anlattığı eserlerdir Özyaşamöyküsü de denir Bireyin kendisi yani hayatı ile ilgili yazılı olarak bilgi vermesine dayanan bir tekniktir

Örnek otobiyografi
CAN DÜNDAR

Tek çocuktum

60'larda 6'ıncı ayın 16'sında saat 6'yı 56 geçe, 06 trafik kodlu şehirde doğdum Bu 6'lar yaşam boyu peşimi bırakmadı

Can Bartu'dan isim takmışlar; adımı ve tutacağım takımı seçme şansım olmadı

21 Mayıs 1963Ankara'da bir devir günü, stüdyoda babam ve annemleDoğduğumda tüzük kabul edileli birkaç hafta olmuştu ve Menderes'in asılmasına birkaç ay vardı

Anayasayı 10 yaşıma gelmeden budadılar, 30'uma varmadan Menderes'in itibarını iade ettiler
* * *

Haziran 1961 tarihli Cumhuriyet: Bizim evi basan selin haberi manşette Daha göbek bağımın ucu kurumadan evin önünden akıcı boklu nehir taştığından tüm zıbınlarımı sel aldı; çıplak doğdum denilebilir

Annem babam memurdu

Annemin dairesinde, facit hesap makinalarıyla, DMO damgalı daktilolar aralarında büyüdüm Yan yapı Tuslog'tu Birtakım kavgalı gençler üç günde bir gelip bağırır, çağırır, taşlarlardı 68 kuşağıyla orada tanıştım

* * *

Anaokulu yılları(1964)Usluydum

Sabahtan bir koltuğun üzerine bırakırlar, akşam gelip oradan alırlardı

Utanılacak kadar normaldim Hiçbir oyuncağımı kırmadım, zil çalıp kaçmadım, Ayşegül'lerimi yırtmadım Acilen onları tek tek oğlum yırtıyor

Pazar'ları Ankara'da banyo günüydü Koca odun parçalarıyla kuvvet yanan kazanların kaynar sularında tuğla büyüklüğünde yeşil sabunları kafama yiye yiye yıkandım

Babamdan fiske yemedim, ama annem feci keseler ve vurdu mu çınlatırdı

Babamla 6 yaşgünümdeLunaparkta alnıma yazısını bırakan kazanın izlerini silmeye çalışıyoruz(16061966)Ulus'ta Santral Bebe'den giyinirdim 5 yaşımda teyzem beyaz puantiyeli kırmızı gömleğimin üzerine maşrapayla su dökünce ilk olarak intiharı düşündüm Sonradan vazgeçtim

6 yaşımda feci bir trafik kazası geçirdim Bir minibüs taklalar atarak geldi ve içinde bulunduğumuz Citroen'in üstüne çöktü Arabanın motoru dizlerime bindi, kafam ön cama geçti Alnıma çizili yara, felek değil, kaza kalıntısıdır

* * *

Handan halamla lunaparkta (23091967)Sünnet davetiyemBir yaşgünümde sünnet oldum Sünnet davetiyemin üstünde baltasıyla bir adam ve kenarda bekleyen kedi figürü vardı Maşallahyazılmış şapka giydim

35 arabalık konvoyla kısa bir Ankara turunun peşinde Hacı Bayram'a gittik Merasim Harita müdürlüğünün bahçesindeydi,
fakat aksaklık işte, Haziran ortasında yağmur yağdı Neyse ancak top ve saat geldi de hediye, sevindim *

858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt