Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Otomobil Satışları, Neredeyse Yarı Yarıya Azaldı

Otomobil Satışları, Neredeyse Yarı Yarıya Azaldı
0
106

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
otomotiv-pazari-ilk-6-ayda-neredeyse-yari-yariya-daraldi-1562068574.jpg

Son devirde iktisatta işlerin pek yolunda gitmediği cephesindeki donelere bir yenisi de araba pazarından geldi. Geçen yıl, birinci 6 ayda 353.348 araç satılan araba ve hafif ticari araç pazarı, bu yılın birinci 6 ayında %44,77 daralma yaşadı ve yekun satılan araç sayısı 195.144 oldu.

Geçen yılın birebir devrinde 275 bin 870 adet araba satılırken bu yıl, %43,31 düşüşle 156 bin 378 adet araba satıldı. Ticari araç satışlarında ise düşüş, %49,97 oldu ve yekun satış 48 bin 776 adet olarak gerçekleşti. 

9b9793d4de8350775e6b8dd068ff0f0b4f04ee7e.jpeg

Pazardaki daralma mahsusen haziran ayında kendini hissettirdi. ÖTV ve KDV indirimlerinin 30 Haziran’da sona erecek olmasından ötürü işini bahta bırakmak istemeyen vatandaşlar, alım süreçlerini tamamlamıştı. 

Haziran ayında hem geçen yılın tıpkı ayına nazaran hem de yılın geri kalanına nazaran satılan araç sayısında düşüş gözlemlendi. 

Similar threads

Yeni araba satın alımları, haziran ayının bitmesiyle birlikte sona eren vergi indirimi münasebetiyle düşüşe geçti ve otomotiv pazarı olumsuz etkilendi. Bu durumun sonucunda, birçok kişi 2. el pazarına yöneldi 2. el araba pazarında hareketlilik gerçekleşti. Indicata’nın raporlarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Otomotiv Sanayii Derneği, 2019 yılının birinci yarısına ilişkin üretim ve pazar donelerini açıkladı. Ocak ve Haziran arasındaki 6 aylık süreçte, yekun üretim evvelki yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 13 azaldı. Araba üretimi ise geçen seneye orantıyla yüzde 12 azaldı. Yekun üretim bu periyotta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Sıfır ve ikinci el araç piyasaları uzun bir süredir vatandaşın aleyhine sürekli gelişmeler yaşıyor. Birikmişi olanlar ya da yatırım yapmak isteyenler araç alarak paralarının pul olmasını engellemeye çalışırken, bir yandan da “ekonomi kötüyse bu kadar insan nasıl araba alabiliyor?” tespitine konu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
TÜİK’in dün açıkladığı istatistiklerde trafiğe kayıtlı araç sayısındaki azalma dikkatleri çekti. Trafiğe kayıtlı taşıtlar arasında en çok azalma %76,5 ile minibüslerde görüldü. Minibüsleri sırayla %60,9 ile kamyon, %56,7 ile otobüs, %56 ile traktör, %50 ile kamyonet, %45,7 ile araba ve %28,5 ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2019 yılının birinci yarısına ilişkin üretim, ihracat adetleri ile pazar bilgilerini açıkladı. Ocak-Haziran periyodu datalarına nazaran, toplam üretim bir evvelki yılın birebir devrine nazaran yüzde 13, araba üretimi ise yüzde 12 oranında azaldı. Bu devirde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,037Kullanıcılar
hermaousSon üye
Üst Alt