Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Otomotiv Devleri Malzeme Yetersizliği Nedeniyle Üretimlerini Durdurdu

Otomotiv Devleri Malzeme Yetersizliği Nedeniyle Üretimlerini Durdurdu
0
31

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-adb2ded147dcb725c51604704d13f534a8db0e2b.jpg

Dünyanın en kıymetli otomotiv şirketleri gereç yetersizlikleri nedeniyle birer birer üretimlerinin aksayacağını ya da üretimlerini süreksiz olarak durdurduklarını açıkladı. Daha evvel General Motors, Ford Motor ve Nissan Motor, çip kıtlığı nedeniyle üretim kesintileri olacağını yahut tesislerin süreksiz olarak kapatılacağını duyururken artık de Toyota, Honda ve Volvo’dan misal açıklamalar geldi.

Özellikle Asya'dan yedek modül temin eden ve ABD'de üretim gerçekleştiren otomotiv şirketleri, ilişki noktalarında, limanlarda yaşanan sıkıntılar ve Covid-19'un devam eden tesirinin otomotiv kesimindeki global tedarik zincirlerini bozarak materyal teminini derinden etkilediğini belirtiyor.

Dünyanın kıymetli araba üreticilerinden Toyota, Honda ve Volvo malzeme yetersizlikleri sebebiyle üretimlerini süreksiz olarak durdurduklarını açıkladı. Toyota ve Honda tarafından yapılan açıklamalarda, tedarik zinciri meselelerinin işlerini zorlaştırdığı belirtilirken güçlü hava şartları, ilişki noktalarında, limanlarda yaşanan sıkıntılar ve Covid-19'un devam eden tesirinin global tedarik zincirlerini bozarak gereç teminini etkilediğini belirttiler.

Bunun üzerine Toyota ve Honda, plastik bileşenler, petrokimyasallar ve yarı iletkenler de dahil olmak üzere değerli tedariklerdeki aksaklıklar nedeniyle Kuzey Amerika'daki fabrikalarında üretimlerini durduracaklarını açıkladı.

‘FABRİKALARIN BORULARI DONDU’

NTV'nin haberine nazaran Honda, tedarik zinciri problemlerinin birleşimi nedeniyle önümüzdeki hafta ABD ve Kanada araba fabrikalarının birçoklarında üretimi durduracağını söylerken modüllerin teslimatını geciktiren durumun şiddetli hava şartları ve limanların kitlenmesi olduğunu belirtti. Honda, soğuk hava sebebiyle birtakım fabrikalarında boruların donduğunu bu nedenle fabrikaların üretim gerçekleştiremediğini bildirdi.

Honda, hangi fabrikaların üretimi durduracağını belirtmeden, kapatmanın ABD ve Kanada’daki beş araba fabrikasının birçoklarında 22 ve 29 Mart’ta başlayacağını söyledi. Kapatma mühletinin kesim tedariğine bağlı olarak değişebileceğini söyleyen şirket, emekçilere fabrikalarda diğer işleri yerine getirmeleri için ödeme yapılmaya devam edileceğini aktardı.

"İşçi çıkarma durumu kelam konusu değil"

Toyota tarafı ise yaptığı açıklamada, petrokimya kıtlığının fabrikasındaki üretim kesintisinden sorumlu olduğunu söyledi. Eksikliğin bilhassa Camry ve Avalon sedanlarını ve RAV4 spor kullanım aracının hibrit versiyonunu üretildiği Kentucky fabrikasında ve Tacoma kamyonetinin üretildiği Meksika’da yaşandığının altını çizen Toyota, şu an için rastgele bir personel çıkarma durumunun kelam konusu olmadığını belirtti.

Çinli otomotiv şirketi Geely'nin sahibi olduğu Volvo da yaptığı açıklamada, global bir çip kıtlığına münasebet göstererek bu ay Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki fabrikalarında üretimlerin askıya alınacağını yahut düzenleneceğini açıkladı.

İsveçli araba üreticisi yaptığı açıklamada, "Yılın ikinci çeyreğinde durumun kritik hale gelmesini bekliyoruz. Bu nedenle, üretim üzerindeki tesirini en aza indirmek için tedbirler almaya karar verdik” tabirlerini kullandı.

Üç büyük araba üreticisinin açıkladığı sıkıntılar, otomotiv şirketlerinin son periyotta yaşadığı sıkıntıların son yansımaları olarak görülüyor. Daha evvel General Motors, Ford ve Nissan, çip kıtlığı nedeniyle üretim kesintileri olacağını yahut tesislerin süreksiz olarak kapatılacağını duyurmuştu.

858,506Konular
983,023Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt