Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ÖTV düzenlemesi gerçek olursa o otomobilin fiyatı 374 Bin TL düşecek!

ÖTV düzenlemesi gerçek olursa o otomobilin fiyatı 374 Bin TL düşecek!

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
1044658766-0-0-2000-1125-1400x0-80-RV20_cover.jpg

Elektrikli araçlarda ÖTV indirimi kapıda!
2023’te piyasaya sunulması planlanan Türkiye’nin yerli arabası Togg’u teşvik etmek üzere elektrikli araçlarda ÖTV oranının yüzde 60’tan yüzde 10’a indirilmesini öngören teklif TBMM'de ilgili komitede kabul edildi.

Bununla birlikte ÖTV düzenlemesi gerçek olursa fiyatı değişecek olan kimi otomobilleri sizler için listeledik. Ortalarında 374 Bin 431 TL'ye kadar fiyatı düşen dahi var. Bu araçları görmek için sayfamızı aşağı hakikat sürüklemeniz kâfi.

160 kW geçmeyen özel tüketim vergisi matrahı 700 bin TL'nin altındaki araçlarda ÖTV yüzde 10 olarak uygulanacak.

Böylece Togg tarafından yapılan üretim destelenecek. Bu gelişme yerli araba Togg'un fiyatının belirlenmesinde de tesirli olacak.

Matrah fiyatı 700 bin TL’yi aşanlar için ise yüzde 40 ÖTV ödenecek.

Similar threads

TBMM'den geçen ve Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye nazaran elektrikli arabalara Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi geldi. İndirim oranı yüzde 30’u aşarken, 380 bin TL’yi bulan fiyat düşüşleri görülebilecek. 160 kW'ı geçmeyen ve matrah bedeli 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçların yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Hükümet de ÖTV artırıp reaksiyon çekmek yerine buna göz yumuyor. Son periyotta vatandaşlar araba fiyatlarındaki çok artıştan yakınıp, markaları artırım yapmakla suçluyor. Ellerinde kendilerine nazaran bunu kuvvetlendiren münasebetleri de var. Evvel kamu bankaları çıktı, Türkiye'nin en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Otomobil alım satımında uygulanan ÖTV limitlerinin yeniden düzenlenmesinin ardından, otomobil devleri de indirimli fiyatlarını açıklamaya başladı. Özellikle son dönemde yüzde 50 dilimine giren araç bile bulunamıyordu ve bu durum, artan fiyatlarla birlikte Temmuz ayında satış oranlarına olumsuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Otomobil pazarına bir darbe de artan döviz kuruyla geliyor. Markalar kasımda yüzde 5'e varan zam yapma hazırlığında. Kur güncellemesi, yüzde 50 ÖTV bareminde olan birçok modeli yüzde 80'lik vergi dilimine sokacak. Yani fiyata bir de 60 bin TL'lik vergi farkı eklenecek. Çip sorunu çözülse de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Dolarda yaşanan gerileme ile fiyatlarda da düşüş beklentisi artıyor. Özellikle pandemi sürecinde hem küresel üretim ve tedarik sorunları kaynaklı hem de yurt içindeki ekonomik ortam kaynaklı sıfır ve ikinci el araba fiyatlarındaki yükseliş geri gelecek mi? Araba fiyatları düşecek mi?  Doğuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt