iltasyazilim
FD Üye
Owki (Taş Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*34 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*Ilık su
Şerbeti;
*1,5 su bardağı pekmez (üzüm)
*34 yemek kaşığı tereyağı
Owki (Taş Ekmeği) Tarifi Yapılışı Hamuru için un, tuz, şeker, maya geniş bir kapta karıştırılır Üzerine azar azar ılık su ekleyip çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çarpıyoruz Krep hamurundan az daha kalın bir hamur elde ediyoruz 1520 dakika mayalanması için üstü örtülür Sıcak bir yerde bekletilir
Hamur mayalanınca tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz Hamurdan tavaya bir kepçe ile boşaltıp kepçenin dibi ile düzeltiyoruz Hamur bitene kadar alt üst çevirerek pişiriyoruz
Bir derin tavada tereyağını eritip köpüğü gidince pekmezi ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz
Ekmeklerimizi derin bir servis tabağına alıp üzerine şerbetimizi döküp servis edebilirsiniz Afiyet olsun Cevizle süsleyebilirsiniz
*34 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*Ilık su
Şerbeti;
*1,5 su bardağı pekmez (üzüm)
*34 yemek kaşığı tereyağı
Owki (Taş Ekmeği) Tarifi Yapılışı Hamuru için un, tuz, şeker, maya geniş bir kapta karıştırılır Üzerine azar azar ılık su ekleyip çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çarpıyoruz Krep hamurundan az daha kalın bir hamur elde ediyoruz 1520 dakika mayalanması için üstü örtülür Sıcak bir yerde bekletilir
Hamur mayalanınca tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz Hamurdan tavaya bir kepçe ile boşaltıp kepçenin dibi ile düzeltiyoruz Hamur bitene kadar alt üst çevirerek pişiriyoruz
Bir derin tavada tereyağını eritip köpüğü gidince pekmezi ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz
Ekmeklerimizi derin bir servis tabağına alıp üzerine şerbetimizi döküp servis edebilirsiniz Afiyet olsun Cevizle süsleyebilirsiniz