elektronikci
FD Üye
Marka üretimine corona virüsü salgını sebebiyle Mart ayının son haftasında orta vermişti. Oyak Renault'a ek olarak MAN Türkiye'nin de üretime tıpkı tarihte başlaması bekleniyor. Böylelikle gelecek hafta üretime başlayan marka sayısı 8 olacak!
Bursa’da yer alan fabrikasında Clio ve Megane Sedan modellerinin üretimini gerçekleştiren Fransız otomotiv devi Renault, 26 Mart tarihinde corona virüsü salgını sebebiyle üretime orta verdiğini duyurmuştu. Marka o durumda üretime tekrar ne vakit başlayacağını belirtmemişti.
Bugün Oyak Renault tarafından yapılan açıklamayla birlikte tesisin üretime 27 Nisan tarihinde başlayacağı açıkladı.
İşte markadan yapılan açıklama;
Groupe Renault ve Oyak Renault olarak, birinci önceliğimiz her vakit çalışanlarımızın sıhhatinin korunmasıdır.
Başta T.C. Sıhhat Bakanlığı olmak üzere ulusal ve milletlerarası otoriteler tarafından paylaşılan bilgiler ve yönergeler doğrultusunda, çalışanlarımızın sıhhatine yönelik gerekli tüm korunma önlemleri, süreksiz duruş müddetinde alınmıştır.
Bu doğrultuda, üretim faaliyetlerimize 27 Nisan Pazartesi günü prestijiyle tekrar başlama kararı aldık.
Üretimimize verdiğimiz süreksiz orta sırasında yapılan çalışmalar kapsamında, işçi servisleri, üretim çizgileri, tüm çalışma ve ortak kullanım alanlarında toplumsal arayı ve korunma önlemlerini kapsayacak formda gerekli tedbirler alınmıştır. Bunlara ek olarak, grupların çalışma saatleri de toplumsal teması en aza indirecek halde yine planlanmıştır. Hijyen kuralları ve hami tedbirler hassasiyetle uygulanmaya devam edecektir.
TÜRİYE’DE HANGİ OTOMOTİV MARKALARI ÜRETİME TEKRAR BAŞLADI
Corona virüsü salgını sebebiyle mart ayı içerisinde üretime orta veren firmalar, alınan tedbirler doğrultusunda teker teker üretime tekrar başlıyor. Bu hafta içerisinde Mercedes-Benz Türk, Honda, Hyundai Assan, Otokar, Karsan ve Türk Traktör üretim ortalarını bitirerek, gerekli önlemleri alarak kademeli olarak yine faaliyete geçti. Anadolu Isuzu ise 13 Nisan’dan yine üretime başlamıştı.
BİR UYGUN HABER DE MAN TÜRKİYE’DEN…
MAN Türkiye yetkililerinden aldığımız habere nazaran firmanın Ankara’daki tesisinde 27 Nisan tarihinde tekrar üretime başlanacak. Resmi açıklama ise yakın bir vakitte yapılacak.