Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Öylesine Fal Bakılır mı?

Öylesine Fal Bakılır mı?
0
126

Stillwater

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
77
Annem ve ablam kendi fallarına bakıyorlar ben 15 yaşındayım. Ne kadar günah olduğunu söylüyorum onlar da inanmıyoruz öylesine bakıyoruz diyorlar onlara çok günah yazılıyor mu?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, hiç bir Müslümanın haram olan bir şeyi ben öylesine yapıyorum demesi caiz olmaz. Zira fal bakmakta bu konulardan biridir. Geleceği bilecek olan ancak Alemlerin Rabbi olan yüce Mevla’mızdır. Bir kulun bu konular hakkında yorum yapması veya bir eylence konusu haline getirmesi Mevla’ya yapılan büyük bir edepsizlik olmaktadır. Zira yüce Mevla’mız gaybı ancak ben bilirim derken bir kulun bu konular hakkında yorum yapması şaka veya öylesine olsa dahi caiz olmamaktadır. Yüce Mevla’mız bir ayeti kerimede şöyle buyurmaktadır:

“De ki: ‘Göklerde ve yerde olan gaybı, Allah’tan başka bilen yoktur.” (Neml, 27/65)
Bu ayet konunun ciddiyetini açık bir şekilde vurgulamaktadır. Bu konuda bir hadis i şerifi de zikredelim:

– “Her kim bir kahine gider ve dediklerine doğru derse; Şüphesiz ki Muhammed’e indirilmiş olanı (İslam dinini) inkar etmiş olur.” (Ebû Dâvûd, Tıb, hadis no: 3904).
Özetle, annenizi ve ablanızı bu konuda uyarmalısınız. Öylesine yaptıkları bir şey için bu kadar büyük günaha girmek büyük bir yanlış olacaktır. Mevla’ya emanet olun.

Similar threads

Yüce İslam dini Fal ve büyücülük gibi konuları kesinlikle yasaklamıştır. Bu tür şeyler yapmak veya yaptırmak İslam dininde haramdır, dolayısı ile büyük günahtır. Ancak maalesef eskiden olduğu gibi günümüzde de insanlar bu günahların peşine düşmüşlerdir. Aşağıda yer alan ayet ve hadisler bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Bazen farkında olmadan arkadaşlarımın davranışlarına kızıyorum ama bu kınama niyetiyle veya ayıplama niyetiyle değil kızarken de hafif bir tebessüm oluyor. Tabi öyle bir tartışma boyutuna varmıyor kırılıyor bana öyle deyince özür diliyorum ve büyük konuşmaktan falanda korkuyorum. Kızdığım için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Merhabalar, Hocam ben sürekli düşlerimde şunları planlıyorum cami yapabilecek kadar varlıklı olsaydım bir cami yapardım. Veya fakirlere yardım ederdim kısacası hep iyi şeyler yapardım. Ama bunları yapacak imkan yok şimdilik bende. Yine de imkanlarım ölçüsünde sadak-i cariye olsun fakirlere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Ben bir kızı çok seviyorum fakat o beni tanımıyor. Onun için dualar ediyorum, onun için dua ederken ağlamak arzusu geliyor ve bazen ağlıyorum. Hocam sorum şu; dua ederken ağlamam ve ağlama isteğimin gelmesi duamın kabulüne mi işarettir? Cevaplarsanız sevinirim. Dua Ederken Ağlarsam Dualarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
Falcılık, Bâtıl inanç ve Hurafeler Sual: Fal günah mıdır? Falcılık ve büyücülük aynı şey midir? CEVAP Yıldız falı, kahve falı, el falı gibi her çeşit fal hurafedir Hadisi şeriflerde buyuruluyor ki: (Falcının, büyücünün söylediklerine inanan, Kur'anı kerime inanmamış olur) Taberani Hadis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
153
858,460Konular
981,093Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt