Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oyuk Kebabı

Oyuk Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Oyuk Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

*910 adet patates
*500 gram kıyma
*1 adet büyük boy kuru soğan
*2 diş iri sarımsak
*1 tutam maydanoz
*Orta boy
*3 adet domates
*Sıvı yağ
*Yeşil biber
*Karabiber
*Kırmızı toz biber

Oyuk Kebabı Tarifi Yapılışı Öncelikle pateteslerimizi soyup Yıkıyoruz ben orta boy patates tercih ettim sizin patetesleriniz büyük ise ortadan ikiye bölüp sonra oyma işlemine başlayayabilirsiniz oyma işlemini patlıcan oyacağı ile de yapabilirsiniz ,patateslerin içini oyduktan sonra kararmaması için suyun içinde bekletiyoruz, bütün patatesler oyulduktan sonra havlu kağıt ile kuruluyoruz ve kızdırılmış sıvı yağda her tarafını kızartıyoruz, kızartma işlemi bitince tenceredeki yağı biraz azaltıp içine kıyma soğan yeşil biberleri doğrayıp yağda karnıyarık içine benzer bir iç hazırlıyoruz ,domatesleri de içine ilave ediyoruz Biraz daha pişiriyoruz en son içine maydanoz sarımsak ve tüm baharatları da katıp bir kaç dakika daha kavurduktan sonra içini oyduğumuz patatesleri bu harçla dolduruyoruz ,bir kaç domatesi ikiye üçe bölüp elma dilimi gibi üzerlerine patateslerin üzerine konduruyoruz ,patateslerin aralarına yeşil biberler serpiştirebilirsiniz, en son olarak içi hazırladığımız tavanın içine bir miktar su ve bir yemek kaşığı salça birazda tuz koyup bir sos hazırlıyoruz, bu sosu borcama da aktardıktan sonra doğru fırına 200 derecede patatesler pişene kadar fırında tutuyoruz (patatesler geç pişip üzeri yanabilir dilerseniz 20 dakika aliminyon folya kapatıp sonrada üzerini açıp birazda üzerini kızartabilirsiniz)Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,415Mesajlar
30,228Kullanıcılar
batalmiracSon üye
Üst Alt