bilgisayarci
FD Üye
![Chromebook-Steam.jpg](https://www.technopat.net/wp-content/uploads/2022/01/Chromebook-Steam.jpg)
Google’ın Chrome OS işletim sistemi, özellikle ofisler ve eğitim kurumları olmak üzere çeşitli sektörlerde kullanılıyor. Üstün bir deneyim isteyenler için kaliteli ekranlara sahip oldukça pahalı Chromebook’lar olsa da bu sistemin henüz adım atmadığı bir alan var: oyunculuk. Ancak görünüşe göre Google bunun üzerinde çalışmalar yapıyor ve oyun odaklı birkaç Chrome OS PC geliyor.
Chrome OS kaynak kodunda geçtiğimiz haftalarda yapılan değişikliklere bakılırsa Google, RGB klavye desteğini işletim sisteminde aktif etti. RGB klavyeler bildiğiniz gibi oyuncular arasında yaygın. Bu aktifleştirmeyle ilgili en önemli şey ise özelliğin belirli cihazlarla sınırlı olması.
RGB klavyeye sahip cihazlar Vell, Taniks ve Ripple gibi kod adları taşıyor. 9to5Google, Vell’in birçok önde gelen markayla çalışan özgün tasarım üreticisi (ODM) Quanta tarafından geliştirilen bir oyun Chromebook’u olduğunu bildiriyor. Taniks, Lenovo’nun yan kuruluşu LCFC tarafından inşa edilen başka bir Chromebook ve Ripple ise 2’si 1 arada türünde bir cihaz.
Vell ve Taniks’in Intel’in 12. Nesil ‘Alder Lake’ platformuna dayandığı bildiriliyor. Henüz doğrulanmamış olsa da Intel’in Alder Lake-N yongalarının Chromebook’lara yönelik olduğu da gelen bilgiler arasında. Bu arada Ripple içindeki donanım bilinmiyor.
Chromebook’lar Google’ın Stadia’sı veya NVIDIA’nın GeForce Now’ı gibi bulut hizmetlerini kullanarak PC oyunlarını zaten oynatabiliyor. Ancak çoğu Chromebook oyunlar düşünülerek tasarlanmadı ve bu nedenle gerçek deneyim sönük kalabilir.
Ayrıca PC oyuncuları kesinlikle oyunlarını Steam’den oynayabilmek isteyecek. Chrome OS için tasarlanmış bir oyun henüz bulunmuyor. Bu bağlamda Google’ın Linux uyumlu oyunların Chromebook’larda sanallaştırma modunda çalıştırılmasına izin verecek Borealis kod adlı bir proje üzerinde çalıştığı söyleniyor.
Google’ın tüm Steam oyunlarını çalıştıramayan ve güçlü harici GPU desteğinden yoksun oyun Chromebook’larını üretme fikri sizce ne kadar doğru bir hamle?