Pelin Akil toplumsal medya hesabını etkin kullanan ünlü isimlerin ortasında yer alıyor.
Eşi ve çocuklarıyla sık sık fotoğraf paylaşan Akil, takipçilerinden büyük beğeni topluyor.
Öte yandan 20 Mart 2021 tarihinde Habip B. isimli bir şahıs, ünlü oyuncuya toplumsal medya üzerinden hakaret ve küfür içerikli bildiri gönderdi.
Suç duyurusunda bulundu
Oyuncunun dikkatinden kaçmayan bildiri, şahsın adeta başını yaktı.
Pelin Akil'in takipçisi hakkında kabahat duyurusunda bulunmasının akabinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.
Hapis cezası
Tarafların uzlaşmadığını kaydeden savcılık, Habip B.’nin “sesli, yazılı yahut manzaralı bir mesaj ile alenen hakaret” kabahatinden 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar mahpusla cezalandırılmasını talep etmişti.
Suçlamayı kabul etmedi
Anadolu 64. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanık Habip B., “Müştekiyi televizyon dizilerinden tanırım. Suça mevzu Instagram hesabı bana aittir. Bu hesabı 2020-2021 yılları ortasında kullandım. Telefon çizgimin değişmesi sebebiyle bu hesabı artık kullanmıyorum. Bahsi geçen iletileri ben atmadım. Bayanlara yönelik katiyen bu türlü kelamlar söylemem” diyerek suçlamayı kabul etmedi.
Dava karara bağlandı
Mahkeme, sanık Habip B. hakkında, “sesli, yazılı yahut manzaralı bir mesaj ile alenen hakaret” hatasından bin 120 TL isimli para cezası verdi.
Sanığın geçmişteki halini ve cürüm sürece konusundaki eğilimini göz önünde bulunduran mahkeme, sanığın tekrar cürüm işlemeyeceği kanaati oluşmadığından cezayı ertelemedi.
'Sorumluluk kendisine ait'
İHA'nın transferine nazaran; savunmasında Instagram hesabının kendisine ilişkin olduğunu lakin iletisi göndermediğini söyleyen sanığa mahkeme, sorumluluğun kendisine ilişkin olduğunu; hatadan kurtulmaya yönelik savunmasına prestij edilmediğini, sanığın kelamlarının, müştekinin onur, gurur ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğunu münasebet göstererek para cezası verdi.