Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oyunlar çocukları saldırganlaştırıyor

Oyunlar çocukları saldırganlaştırıyor
0
50

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Oyunlar çocukları saldırganlaştırıyor Bilgisayar oyunlarındaki güç içeriğinin, çocuklar üzerinde negatif etkiler yaparken agresif eğilimlerin de ortaya çıkmasına sebep olduğu belirtildi Ege Üniversitesi (EÜ) Iletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd Doç Dr Alev Fatoş Parsa, Bilgisayar oyunları ağırlıklı olarak görsel zekaya hitap etmektedir Bu da beynin sağ lobunun yönettiği bir alandır ve bu alan şehvetli tepkilerle yakından ilişkilidir Bu sebeple zor oyunları, çocukların beyinlerindeki hiddet merkezini de tetikleyebilmektedirdedi Günümüzde televizyondan CD'ye, bilgisayardan video oyunlarına sayısız elektronik araçla yüzyüze olan çocukların etrafının sanal imgelerle ve bu imgelerin şiddet doymuş anlatım yapısıyla kuşatıldığını gösteren Yrd Doç Dr Parsa, Onları bu kuşatmadan kurtaracak gerçekliklerden biri, hayal güçlerinin harekete geçirilmesi olmalıdır Fakat bilgisayar oyunlarında bu bir yana, oyunun kuralları kapitalist düzende tüketim toplumunun gereklerine uygun bir şekilde belirlenmiştir Zorlama olgusu demin gerçek ve fantezi ayrımını yapamayan minik yaştaki çocukları negatif etkilerken gerçekten dünyanın güvensiz bir yer olduğuna ilişkin bir öneri de aşılarbiçiminde konuştu Iletişim teknolojisindeki son gelişmelerin, teknolojinin yaygınlaşması ve ucuzlamasıyla bilgisayarın çocukların dünyasında çabuk yer edindiğini vurgulayan Parsa, Bilgisayarların eğitim dıştan eğlence amaçlı kullanımının artmasının arkasında internet bağlantıları da çocukların irtibat dünyasına bireysel olarak katılmasını sağlamıştır Sanal gerçekliğin yaşandığı bilgisayar oyunlarındaki dijital imgeler, son 15 yılda çocuk oyunlarının doğasında bir değişim yapmıştır Bugün bilgisayar ekranı, televizyon ya da video oyunları çocukları birbirine yabancılaştırmaktadır Sosyal değerlerini sanal ortamlarda yitirmektedirlerdedi Amerikan Çocuk Hekimleri Akademisi'nin önerisine tarafından çocukların her gün bir veya iki saatten pozitif elektronik ekranların önünde süre geçirmemesi gerektiğini bildiren Yrd Doç Dr Parsa, Bu hudut, haftada ortalama 7 ile 14 saattir Çocuk doktorlarının yüzde 98'i, güç dolu medyaların çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olduğuna inanmaktadır Tekrar bir araştırma, bilgisayar oyunlarının çocukları saldırgan, hantal ve saygısız hale getirdiğini saptamıştır Aşırı kavgacı ve ** öğeleri içeren oyunların, ufak yaştaki çocukların eline geçmesi sakıncalı bulunmaktadır Çoğu bilgisayar oyununda yalnızca ateş edilmediği, acımasızlık, bombalama ve sözde kuvvet unsurlarının muhakkak sınırların çok üzerinde olduğu açıkça görülmektedirdiye konuştu Ailelerin çocuklarının oynadığı video ve bilgisayar oyunlarının içeriğinde ** ve baskı olguları bulunmamasına itina göstermesi gerektiğini bildiren Ateş Fatoş Parsa, Eğitim amaçlı olduğu sürece oyunların olumlu etkileri de olduğu bir gerçektir Aileler, çocuklarını ekran önünde başıboş bırakmamalı, mutlaka kendi gözetimlerinde muhakkak süreyle oynamalarına müsade vermelidir Oyunların içeriğine de sınırlamalar getirmelidirlerdedi  

858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt