Özay Gönlüm* Nine'nin Mektubu Serisi özay gönlüm ninenin mektubu özay gönlüm mektup ninenin mektubu oku dinle Özay Gönlüm yazmış; Nine'nin Maktupları serisinin kaynağı burdan gelmiş yani 1549218617 1549218617 ozaygonlumnineninmektubuserisi5c34313dbfozaygonlumnineninmektubuserisi5c34313dbf http:img82yukletcimages7974ozaygonlum0203h Ninenin Mektubu Amanın yavrım,Ben pek duyuyom, o gocuman memleketlerde allı pullu, boyalı moyalı, şıngırdak fıngırdak, kirpikleri takma, saçları sokma, onlan bunlan düşüp kalkma, gözleri elde, etekleri belde, artanı da yerde, sıska mıska, şıbıldak gibi bir takım, çirkin mirkin hanımlar, gızlar oluveriyormuş… Amanın onlara tutuluveren de, yanıveren de deme yavrım Alceen gızın soyu sopu belirlenmiş, saçı sırma telli, eline dokunulmamış, fena süt emmemiş, sevisi derinde, eti butu yerinde olmalı Dizine otutturuverdin mi kucağın dolmalı, domuz ayrıca evlenince pazara değin değil, mezara dek varmalı Ee hanım dediğini de alaya kattın mı, koluna taktın mı yakışmalı, duvara attın mı yapışmalı Bu sözlerimi eyi dinle bakem, bi kulağından sok da öte kulağını tıka, çıkıvermesin len Senin nazlı Eminen ne güne duruyo? Geçenlerde ekmek ediyodum Açcık hamurum kaldıydı Emine gelivedi Koley gelsin ninemdeye artanını da o eedi sağolsun Maşallah bi olmuş hopur hopur Dilim dağı taşı gırkbin kez maşallah… Amanın, artanını da o eerdikten sonradan iki süpürgü çalıvedi avluya, malların altlarını kürüyüvedi Ben de ah benim ak topanım, gövercinim, kalem kaşlım, nazlı gülüm, mor zümbülüm, al bürgülüm, bol görgülüm, naha Alah seni allı başlı gelinler eesin, muradına er, gonca güller der, naha evlerine sarı sarı buğdeyler yağıvesin deye dualar eedim Bu Arada de senin hesabiyetine şööle e gelinim olmecen mi len?… Sarmeştim de iki yaneceğinden şappudu şuppudu öpüvediydim Amanin misler gibi kokuyo len Ee öpmek filan deyince o gül yüzün gülüyo de mi? Seni gavurun p seni! Emi gel yavrım, yokluğun köz oluyo yüreğimde Dün akşamüstü kırmızı fistanımı geydim de şööle cami duvarına içten yukarı çıkıyodum Elimi ardıma kodum Bizim Zartlak Osman pencereyi açmış, bende şööle oturdum Bi de iradyoyu ardına kadar açtıttırmış da havaları dinliyon deyyodum Beni görüvedi, ninee!dedi Eeey!dedim Gel de bi açcık oynayıveededi Beni mi deyyon ay oğlumdedim Heeededi Uleendedim, benden geçti gari a yavrim Sen o karını, Gıygıdı İbram'ın gızını bi cıscıbıldak ata, köyün delikanlılarını ünle, onların garşısında böyle şakkıdı şukkudu bi oynatıve! İyi dememiş miyim len? Sen olmayınca yokluğun köz oluyo yüreciğimde Gel gari yavrım Yollara bakıttırma, gözümüzden yaş akıttırma Gel gari yavrım, gel gari! He hey…