iltasyazilim
FD Üye
Özbek Aşı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo et
*500 qram soğan
*700qram kök (havuç)
*qargidaliay çiçek yağı iki su bardağı
*tuz
*kara biber
*kara biberin toxumu, (şuyut toxumu keşniş toxumu Azerice) yada hazır edviyatlar satılır paket şeklinde
*1 diş sarımsak
*1 kilo yumru pirinç
Özbek Aşı Tarifi Yapılışı Soğanı ince doğrayın ikiye bölün, etide bit parmak uzunlugunda yani orta boyda sal etleri doğrayıp havuç ise ince ve nazik şekilde tahminen 3 santim çapında doğrayın hepsini ayri ayri kaba alın ve öncelikle eti tuz ile kavurun tam yumuşacık olana kadar sonra havucu 10 dakika sonra soğani koyub baharatlari atın tam dadlar karışana kadar pişirip sonra ise pirinçi ilave edip 45 dakika demleyin afiyet oksun
*1 kilo et
*500 qram soğan
*700qram kök (havuç)
*qargidaliay çiçek yağı iki su bardağı
*tuz
*kara biber
*kara biberin toxumu, (şuyut toxumu keşniş toxumu Azerice) yada hazır edviyatlar satılır paket şeklinde
*1 diş sarımsak
*1 kilo yumru pirinç
Özbek Aşı Tarifi Yapılışı Soğanı ince doğrayın ikiye bölün, etide bit parmak uzunlugunda yani orta boyda sal etleri doğrayıp havuç ise ince ve nazik şekilde tahminen 3 santim çapında doğrayın hepsini ayri ayri kaba alın ve öncelikle eti tuz ile kavurun tam yumuşacık olana kadar sonra havucu 10 dakika sonra soğani koyub baharatlari atın tam dadlar karışana kadar pişirip sonra ise pirinçi ilave edip 45 dakika demleyin afiyet oksun