iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuzu eti
*1 orta boy soğan
*4 tane orta boy havuç
*3 su bardağı baldo pirinç (Pirinci sıcak suda bir az tuz ekleyerek ıslatın)
*4 baş sarımsak
*100 gr sıvı yağ
Özbek Pilav Tarifi Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağı dökün Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun Üzerinede büyük parça doğranmış etleri ilave edip kavurun Biraz etler kızardıkdan sonra julyen doğranmış havucu ekliyoruz ve orta ateşte kızartmaya devam ediyoruz Havuç biraz yumuşamaya başlayınca 1 bardak kaynamış su ekliyoruz Üzerine bir tutam tuz ekliyoruz Kapağını kapatıp bir az yumuşayana kadar pişiriyoruz Sonra pirinçleri ilave edip üzerine 3 bardak sıcak su ekleyelim Ocağın altını açıp pirinç suyunu çekene kadar bekliyoruz Çekdikten sonra en kısık ateşte kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz 1520 dakika sonra iyice karıştırarak servis yapıyoruz*
*500 gr kuzu eti
*1 orta boy soğan
*4 tane orta boy havuç
*3 su bardağı baldo pirinç (Pirinci sıcak suda bir az tuz ekleyerek ıslatın)
*4 baş sarımsak
*100 gr sıvı yağ
Özbek Pilav Tarifi Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağı dökün Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun Üzerinede büyük parça doğranmış etleri ilave edip kavurun Biraz etler kızardıkdan sonra julyen doğranmış havucu ekliyoruz ve orta ateşte kızartmaya devam ediyoruz Havuç biraz yumuşamaya başlayınca 1 bardak kaynamış su ekliyoruz Üzerine bir tutam tuz ekliyoruz Kapağını kapatıp bir az yumuşayana kadar pişiriyoruz Sonra pirinçleri ilave edip üzerine 3 bardak sıcak su ekleyelim Ocağın altını açıp pirinç suyunu çekene kadar bekliyoruz Çekdikten sonra en kısık ateşte kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz 1520 dakika sonra iyice karıştırarak servis yapıyoruz*