Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Özbek Pilav

Özbek Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Özbek Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr kuzu eti
*1 orta boy soğan
*4 tane orta boy havuç
*3 su bardağı baldo pirinç (Pirinci sıcak suda bir az tuz ekleyerek ıslatın)
*4 baş sarımsak
*100 gr sıvı yağ

Özbek Pilav Tarifi Yapılışı
Bir tencereye sıvı yağı dökün Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edip kavurun Üzerinede büyük parça doğranmış etleri ilave edip kavurun Biraz etler kızardıkdan sonra julyen doğranmış havucu ekliyoruz ve orta ateşte kızartmaya devam ediyoruz Havuç biraz yumuşamaya başlayınca 1 bardak kaynamış su ekliyoruz Üzerine bir tutam tuz ekliyoruz Kapağını kapatıp bir az yumuşayana kadar pişiriyoruz Sonra pirinçleri ilave edip üzerine 3 bardak sıcak su ekleyelim Ocağın altını açıp pirinç suyunu çekene kadar bekliyoruz Çekdikten sonra en kısık ateşte kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz 1520 dakika sonra iyice karıştırarak servis yapıyoruz*
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt