iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*12 bardak yağ
*1 adet soğan
*3 adet havuc
*6 tavuk*baget
*2,5 bardak pirinç
*3 bardak su
*Tuz, kimyon
Özbek Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi suya koyuyoruz Yağı ve soğanı kavurun, soğanlar hafif pembeleşene kadar Sonra tavukları ekleyin ve kızartın Onlar kızardıktan sonra havuçlarımızı ekliyoruz ve kapağını kapatıp 8 dakika kavurmaya bırakıyoruz Suyumuzu ekliyoruz ve yine 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz En son pirinçimizi ekliyoruz tuz ve kimyon veriyoruz, kapağını kapattığımızda pilavın suyu süzülene kadar pişiriyoruz Suyu süzüldükten sonra çok kısık ateşte kapağını kapatıp dinlendiriyoruz pirinçlerimiz pişene kadar
*
*
*
*
*12 bardak yağ
*1 adet soğan
*3 adet havuc
*6 tavuk*baget
*2,5 bardak pirinç
*3 bardak su
*Tuz, kimyon
Özbek Pilav Tarifi Yapılışı İlk önce pirinçimizi suya koyuyoruz Yağı ve soğanı kavurun, soğanlar hafif pembeleşene kadar Sonra tavukları ekleyin ve kızartın Onlar kızardıktan sonra havuçlarımızı ekliyoruz ve kapağını kapatıp 8 dakika kavurmaya bırakıyoruz Suyumuzu ekliyoruz ve yine 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz En son pirinçimizi ekliyoruz tuz ve kimyon veriyoruz, kapağını kapattığımızda pilavın suyu süzülene kadar pişiriyoruz Suyu süzüldükten sonra çok kısık ateşte kapağını kapatıp dinlendiriyoruz pirinçlerimiz pişene kadar
*
*
*
*