iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı (Etli) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram kuşbaşı et
*2 orta boy soğan
*2 orta boy havuç
*1 kase pirinç
*Tuz
*1çay kaşığı köri
Özbek Pilavı (Etli) Tarifi Yapılışı
1
*Etlerimizi haşlayıp suyundan ayıralım
*Soğan ve havuçları doğrayalım
*Tenceremize doğradığımız soğan ve havuçları alıp kavuralım ,soğanlar pişmeye yakın etimizi ekleyip kavurmaya devam edelim ( yaklaşık 12 dk )
*Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip tuz ve köriyi katalım
**En son suyu ilave edip pişirelim, afiyet olsun
*500 gram kuşbaşı et
*2 orta boy soğan
*2 orta boy havuç
*1 kase pirinç
*Tuz
*1çay kaşığı köri
Özbek Pilavı (Etli) Tarifi Yapılışı
1
*Etlerimizi haşlayıp suyundan ayıralım
*Soğan ve havuçları doğrayalım
*Tenceremize doğradığımız soğan ve havuçları alıp kavuralım ,soğanlar pişmeye yakın etimizi ekleyip kavurmaya devam edelim ( yaklaşık 12 dk )
*Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip tuz ve köriyi katalım
**En son suyu ilave edip pişirelim, afiyet olsun