Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek pilavı nedir ve nasıl pişirilir? En kolay Özbek pilavı tarifi

Özbek pilavı nedir ve nasıl pişirilir? En kolay Özbek pilavı tarifi
0
47

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
en_kolay_ozbek_pilavi_nasil_yapilir_ozbek_pilavi_nedir_ve_nasil_pisirilir_1610098677_1665.jpg

Orta Asya'nın yöresel lezzeti olan Özbek pilavı sıradan pilavlardan sıkılanların denemesi gereken enfes bir tarif. Tek başına bile oldukça lezzetli olan bu pilavı çok beğeneceğinizden eminiz. Peki Özbek pilavı nedir ve nasıl yapılır? İşte Özbek pilavına dair tüm detaylar:

Çok kişi tarafından bilinmese de sofraların en lezzetli yemekleri arasında bulunur Özbek pilavı. Yapımı oldukça uğraştıran ama lezzeti ile tüketenleri adeta kendine hayran bıraktıran bu yemeğin yapımı ile ilgili araştırmalar da her zaman olmaktadır.  Öyle ki birçok kişi tarafından yapımı bilinmese de bir yerde karşılaşıp tüketenlerin damağında tat bırakan bu lezzet, bir kere tadanlar tarafından hemen yapılmak istenmektedir.  Orta Asya da sofraların olmazsa olmazı Özbek pilavıdır. Yemeklerin olmazsa olmazı pilavı birde böyle deneyin. İşte kuzu etiyle harmanlanan özbek pilavı tarifi...

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

1 buçuk yemek kaşığı tereyağ
1 buçuk yemek kaşığı ayçiçek yağı
600 gram az yağlı kuzu eti
2 su bardağı baldo pirinç
 2 adet orta boy kuru soğan 
4 su bardağı sıcak su
1 baş sarımsak
 tuz
 4 adet orta boy havuç
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı tarçın

1wsVl_1610098850_9765.jpeg

YAPILIŞI

Az yağlı kuzu etini iri iri doğrayın. Sonra soğanı yemeklik olarak doğrayın. Havuçları yıkadıktan sonra soyun ve ince kürdan kalınlığında doğrayın. 

Ayrı bir kapta pirinçleri ılık suda yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Daha sonra bir tencereye sıvı yağ koyun ve kızdırın. Yıkayıp doğradığınız kuzu etlerini tencereye ekleyin ve pişirin. Etleri iyice kavurduktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Diğer bir tarafta pilavı hazırlamak için geniş bir tencereye tereyağını koyup eritin. Tereyağ eridikten sonra soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra havuçları ekleyip karıştırın.

Başka bir tencere de haşladığınız kuzu etlerini tabağa alın. Et suyunu pilava ekleyin. Ardından pirinçleri ekleyin ve karıştırın. Bir baş sarımsağı yıkadıktan sonra pilavın orta kısmına koyun. Sonra kimyon, tuz ve tarçını ekleyin ve karıştırın. 

Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra üzerine isterseniz dolmalık fıstık, çiğ badem ve kuru üzüm ekleyebilirsiniz. Biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Etli Özbek Pilavı Resimli Etli Özbek Pilavı Tarifi Etli Özbek Pilavı Araç Gereç 1 adet kuru soğan Takriben 300gr değin kırmızı et 3 adet havuç 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı da olur) Sıvıyağ Tuzlu, karabiber Su Etli Özbek Pilavı Hazırlanışı Ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Etli Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 kase doğranmış kuzu eti *1 soğan *1 büyük havuç *2 su bardağı pirinç *354 su bardağı ılık su *Az sıvı yağ *1 çay kaşığı karabiber *1 çay kaşığı kimyon *Tuz Etli Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı 1 *Etlerimizi bir gün önceden doğrayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Özbek Pilavı nasıl yapılır Resimli Özbek Pilavı yapılışı Özbek Pilavı için zorunlu malzemeler 500 GrKuzu Kuşbaşı 4 Su Bardağı Pirinç 500 GrHavuç 2 Adet Soğan 1 Yemek Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Paket Margarin Tuz Karabiber Yapılışı İnce kıyılmış kuru soğanı ¼ paket margarin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *250 gram kuzu eti *1 yemek kaşığı tereyağ *1 adet kuru soğan *1 adet jülyen doğranmış havuç *12 adet çarliston biber *12 adet kapya biber *1 tatlı kaşığı domates salçası *1 su bardağı baldo pirinç *1 5 su bardağı sıcak su *1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler *1 buçuk su bardağı pirinç *200 gr dana eti *2 adet havuç *1 kuru soğan *1 çay kaşığı tane kimyon(zira) *Bir çimdik safran *2 yemek kaşığı tereyağı *1 yemek kaşığı sıvı yağ *1 bardak kemik suyu *Tuz Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt